Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ Μ Μ Ε



ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Και βρίσκεται στο στόχαστρο των ΜΜΕ, τα οποία τον έχουν προγράψει, γιατί δεν κάθεται να κουβεντιάσει με τους ιδιοκτήτες τους και να δεσμευτεί πως αν γίνει πρωθυπουργός θα κυβερνά με βάση τις οδηγίες τους και όχι με βάση την εντολή που θα πάρει από τον ελληνικό λαό.
Γι αυτό πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικός. .
Κανένα δημοσίευμα για το Συμπόσιο της Σύμης, έστω κι αν εύκολα θα μπορούσε να υπάρξουν πολλά δημοσιεύματα, ευνοϊκά για τον Γιώργο Παπανδρέου
Είναι προφανές ότι περισσεύει η ανικανότητα στους ανθρώπους που χειρίζονται αυτά τα θέματα.
Κι επειδή δεν γνωρίζουν πώς να τα χειριστούν, πώς να κρατήσουν τις απαραίτητες ισορροπίες, αποκλείουν τους δημοσιογράφους από κάθε πρόσβαση και πληροφόρηση. Κι έτσι, αντί να υπάρχουν όλη την εβδομάδα ευνοϊκά δημοσιεύματα για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα απάλυναν τις εντυπώσεις από την αναμενόμενη κριτική του Βενιζέλου και του Φλωρίδη και την επίσης αναμενόμενη προβολή τους, ως μείζον θέμα, από τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ, δεν υπήρξε τίποτα.
Ή, μάλλον, υπήρξαν δημοσιεύματα από διαρροές βουλευτών της Κεντρικής Μακεδονίας, που είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του κόμματος, τα οποία και πάλι δημιούργησαν αρνητικές εντυπώσεις. Διότι οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν να δώσουν εκείνοι το κλίμα και τις πληροφορίες από τη συνάντηση.
Τα ίδια έγιναν και με την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο Άγιο Όρος, η οποία υπονομεύθηκε από τους ίδιους τους συνεργάτες του, οι οποίοι, μέχρι την τελευταία στιγμή δεν έδιναν τον τελικό αριθμό των επισκεπτών, δυσκολεύοντας τη ζωή των μοναχών που θα υποδέχονταν και θα φιλοξενούσαν την αποστολή.
Την ίδια τακτική ακολούθησαν και με τους δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει πρόθεση να καλύψουν τις εργασίες του Συμποσίου. Την τελευταία στιγμή, κυριολεκτικά, τους ειδοποίησαν ότι μπορούν να πάνε στη Χαλκιδική, αλλά, προς Θεού, μην πλησιάσουν στο ξενοδοχείο που διεξαγόταν το Συμπόσιο της Σύμης.Δεν είναι η πρώτη φορά που όλα γίνονται την τελευταία στιγμή.
Είναι η πάγια πρακτική των συνεργατών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, την οποία δεν υπάρχει άλλος, εκτός από τους ίδιους, που να αντιλαμβάνονται τους λόγους για τους οποίους γίνεται κάτι τέτοιο.
Το βέβαιο είναι ότι αυτή η πρακτική, όχι μόνο δεν έχει ωφελήσει, μέχρι σήμερα, τον κ. Παπανδρέου, αντίθετα έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Και μόνο ότι έχει προκαλέσει πολλές τριβές με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ είναι αρκετό για να καταδείξει την αποτυχία της συγκεκριμένης πρακτικής
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου