Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Για τις Πρέσπες !!!


ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ !!!
Στην υπογραφή συμφωνίας στις 2 Φεβρουαρίου 2010 πρόκειται να προχωρήσουν η Ελλάδα, η Αλβανία και η ΠΓΔΜ σχετικά με την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής της λεκάνης των Πρεσπών, σύμφωνα με την κοινή δήλωση Παπανδρέου, Μπερίσα και Γκρούεφσκι, μετά την άτυπη τριμερή συνάντησή τους, στην Πύλη Πρεσπών.

Στην κοινή δήλωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι οι τρεις χώρες δεσμεύονται για την προώθηση της διμερούς και πολυμερούς τους συνεργασίας, προκειμένου να ενταθεί η ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, να προληφθεί, ελεγχθεί και μειωθεί η ρύπανση που επηρεάζει την περιοχή των Πρεσπών, να προστατευθούν οι εδαφικοί πόροι από τη διάβρωση και την υποβάθμιση και να προστατευθεί, διατηρηθεί και προωθηθεί η βιώσιμη διαχείριση της βιοποικιλότητας της περιοχής, πάντα στα πλαίσια και με βάση την εδαφική ακεραιότητα, το κοινό όφελος και την καλή πίστη.

Επίσης, στην κοινή δήλωση των τριών πρωθυπουργών υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων και η ένθερμη στήριξή τους σε μια συμφωνία στη διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη.

από:nooz.gr

1 σχόλιο:

  1. τρομερή επιτυχία δε λέω.Τώρα θα πρέπει να γίνει και μια τριμερης με την Τουρκία και τη Βουλγαρία για τη βιώσιμη ανάπτυξη στον Έβρο,μια τριμερής με την Μάλτα και την Ιταλία για την ανάπτυξη της ιχθυοπροστασίας στο Ιόνιο και μετά λυθήκανε όλα τα προβλήματα μας.Βλέπετε τι εύκολο είναι να λυθούν τα προβλήματα με τους γείτονες μας?ΚΑΝΕΙΣ δεν το είχε σκεφτεί αυτό τα τελευταία 20 χρόνια.Μόνο για να σοβαρευτούμε τριμερής συμφωνία για τις Πρέπες έχει γίνει πάλι πρίν 10 χρόνια,οταν φτιάχτηκε η γέφυρα που ενώνει το νησί του Άγ.Αχίλλειου με την ξηρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή