Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Πρώτη συνεδρίαση !!!


Πολιτικού Συμβουλίου










Μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας για την οικονομική πολιτική, έστειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και, σήμερα, δεν μπορεί να ζητείται από μία κυβέρνηση 50 ημερών να απολογείται γι’ αυτά.

Χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση της Οικονομίας, που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ, καταλόγισε στο ακέραιο και αποκλειστικά την ευθύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ για τις πολιτικές που ακολούθησε τα τελευταία πέντε χρόνια, για το γεγονός ότι μέχρι την τελευταία στιγμή απέκρυπτε την πραγματική κατάσταση και γιατί, ενώ μιλούσε για ΄΄μαξιλάρι΄΄ στον προϋπολογισμό, τίποτα δεν έχει εξασφαλίσει.

Επίσης, ευθύνες επέρριψε και στις τράπεζες διεθνώς, χαρακτηρίζοντάς τες υπόλογες για την κρίση, καθώς μαζεύουν χρήματα και δεν επενδύουν.

Ο πρωθυπουργός άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και, όπως τόνισε, το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή του τετραετούς της προγράμματος για τη χώρα, για να βγει από τον φαύλο κύκλο της υπανάπτυξης και των συνεχών προβλημάτων.

Δεν πρόκειται να καταφύγουμε σε πρόσκαιρες λύσεις χωρίς προοπτική, όπως επίμονα υποδεικνύονται και μάλιστα την ώρα που η χώρα έχει μια νέα κυβέρνηση η οποία πήρε την εντολή να ασκήσει μια διαφορετική πολιτική, είπε.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι η στήριξη της ανάπτυξης με νοικοκύρεμα, αλλά χωρίς να πληρώνουν οι αδύναμοι την κρίση. Δεν μας νοιάζει πρόσθεσε, να βελτιωθούν οι αριθμοί και τα μεγέθη αν, πάνω από όλα, δεν έχουμε βελτίωση στη ζωή των ανθρώπων και αυτό, σημείωσε, είναι που μας νοιάζει.

από:nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου