Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση Του Γιώργου !!!!!!

Πρώτα Μέρκελ,

μετά Ομπάμα...




Στη "γραμμή" Βερολίνο- Ουάσιγκτον θα ταξιδεύσει το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου ο πρωθυπουργός, εν μέσω ενός οικονομικό-διπλωματικού πόκερ: Την Παρασκευή ανακοινώθηκε η πρόσκληση Μέρκελ προς τον Γ. Παπανδρέου για συνάντηση στη γερμανική πρωτεύουσα στις 5 Μαρτίου. Τέσσερις ημέρες μετά ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Λευκό Οίκο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα. Η γερμανική ανακοίνωση ήρθε λίγες μόνο ώρες μετά την αμερικανική πρόσκληση.

Η αναπληρωτής κυβερνητική εκπρόσωπος,
Σαμπίνε Χάιμπαχ, ανακοίνωσε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο, την ερχόμενη Παρασκευή (5/3), ύστερα από σχετική πρόσκληση της καγκελαρίου. Παπανδρέου και Μέρκελ θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και ακολούθως θα εμφανιστούν από κοινού σε συνέντευξη Τύπου.

Σημειώνεται ότι η γερμανική πρόσκληση έφτασε στην Αθήνα προτού καν συμπληρωθούν 24 ώρες από την
ανακοίνωση για το επικείμενο ταξίδι Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον, όπου στις 9 Μαρτίου θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο.

Η συνάντηση με την Άγγελα Μέρκελ γίνεται σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία για την παροχή πολιτικής στήριξης που ζητάει η Ελλάδα από την ΕΕ. Η Αθήνα εκτιμά ότι η συνάντηση Παπανδρέου στο Βερολίνο δύναται να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προς τις αγορές, ώστε η χώρα μας να "βγει" για δανεισμό σε καλύτερες συνθήκες.


Με τη φράση "ουδέν σχόλιον", απάντησε ο πρόεδρος της Deutsche Bank,
Γιόζεφ Άκερμαν, στις ερωτήσεις αν θα υπάρξει στήριξη της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών ομολόγων, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, στη Βουλή. Το ταξίδι του ισχυρού άνδρα της Deutsche Bank στην ελληνική πρωτεύουσα φαίνεται πως έχει καθαρά διαμεσολαβητικό ρόλο και κατά μία εκδοχή βρίσκεται σε συνεννόηση με την καγκελάριο της Γερμανίας.
απο:nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου