Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Είναι παρωνυχίδα ???

Για τη φορολόγηση της Εκκλησίας





Φωτογραφία
(ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, στον Flash) «Το παγκάρι στην Εκκλησία σήμερα είναι πάρα πολύ πεσμένο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Σας το λέω σαν είδηση».

Προφανώς ο "Άγιος" δεν έχει καταλάβει ότι σε λίγο θα ψάχνει και για το παγκάρι...

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ:

Σχολιάζοντας τη σημερινή δήλωση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ότι είναι "παρωνυχίδα η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας" ο κ. Πάγκαλος δήλωσε χαρακτηριστικά: "Αν είναι παρωνυχίδα γιατί η εκκλησία κάνει τόση φασαρία;".

"Καλό θα ήταν να δείξει η εκκλησία κάποια μεγαλοψυχία. Όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυνατότητες της εκκλησίας, όλοι συμπαθούμε την εκκλησία και αναγνωρίζουμε το φιλανθρωπικό της έργο. Δεν είναι όμως δυνατόν σε μια σύγχρονη κοινωνία να υπάρχει ομάδα ανθρώπων η οποία δεν υφίσταται κανέναν έλεγχο. Εξάλλου αυτό είναι και αντίθετο και με το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα". συμπλήρωσε.

Ο κ. Πάγκαλος επισήμανε πως και οι ιεράρχες ως άνθρωποι που είναι κρίνονται όχι μόνο από το Θεό αλλά και από τους ανθρώπους, ενώ σημείωσε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την εκλογή των ιεραρχών που όπως είπε: "εκλέγονται από τους ομοίους τους και δεν υφίστανται καμία παρέμβαση των πιστών στη διαδικασία αυτή ούτε και καθ' όλη τη διάρκεια της ισόβιας παραμονής τους στο αξίωμα".

"Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα οικονομικά της εκκλησίας και των μητροπόλεων. Καλό είναι λοιπόν να υπάρχει ένας έλεγχος ανάλογος με αυτόν που υπάρχει για όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες και οργανώσεις. Έτσι, η εκκλησία θα διασφαλίσει την αξιοπιστία της και θα βοηθήσει ώστε να περιοριστούν ορισμένα περιστατικά πολυτελούς διαβίωσης ιεραρχών που ορισμένες φορές ενοχλούν τους πιστούς" πρόσθεσε.

1 σχόλιο:

  1. Περί άλλων τυρβάζουν!Προφανώς έτσι τους βολεύει?!..
    Παρακολούθησα στο Κεντρικό Δελτίο των Ειδήσεων χθες βράδυ,σχετικό με την επίσκεψη του κ.Αλ.Τσίπρα στην Αρχιεπισκοπή!Άλλα να λέει ο κ.Ιερώνυμος:(παρωνυχίδα...μύθος..Παραμύθι..
    άνθρακες οι θησαυροί)... και Άλλα να δηλώνει ο κ.Τσίπρας..(Διακριτοί οι ρόλλοι εκκλησίας -Κράτους!)Αλλαλούμ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή