Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Ολιγοήμερες !!!

Διακοπές συνέστησε στους υπουργούς

ο Γ.Παπανδρέου


Ένταση και επιμονή στην εφαρμογή του κυβερνητικού έργου, έστω και αν είμαστε στο μέσον του καλοκαιριού, συνέστησε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Πάντως, ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε την ανάγκη ολιγοήμερων διακοπών για τα μέλη της κυβέρνησης.
«Είναι απαραίτητες και όχι απλώς τις συνιστώ, αλλά τις απαιτώ από όλους σας χωρίς ενοχές. Νομίζω, έχουμε δουλέψει σκληρά και το δικαιούμαστε.»
Πάντως, ο πρωθυπουργός έσπευσε να επισημάνει στα μέλη της κυβέρνησης ότι διακοπές δεν σημαίνει ότι ξεχνιούνται, θέτοντας τον κάθε υπουργό ενώπιον των ευθυνών του.
Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο η συζήτηση θα αφορά περισσότερο το χρονοδιάγραμμα για μετά τον 15αύγουστο και ιδιαίτερα την πορεία προς τη ΔΕΘ.
Στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα γίνει ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Αναφερόμενος, ο πρωθυπουργός στις εσωτερικές εξελίξεις τόνισε ότι θεραπεύουμε σιγά-σιγά τις πληγές που άφησαν στη χώρα οι εγκληματικές πολιτικές τις οποίες καταδίκασε ο ελληνικός λαός.
«Σώσαμε πολύ περισσότερα από όσα χάσαμε και αυτό που κυρίως επισήμανε ήταν ότι η χώρα δεν απώλεσε τη δυνατότητα να βάζει τάξη στην οικονομία της και να αποκαθιστά όσους αδικήθηκαν σήμερα. Υπάρχει η δυνατότητα να εντοπίζεται ο πλούτος και εκεί που υπάρχει και να μην πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια» εξήγησε.
Αναφέρθηκε εμμέσως στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι «αφήνουμε όσους μας οδήγησαν εδώ να σφιχταγκαλιάζονται με το καταδικασμένο παρελθόν τους» και πρόσθεσε πως «ό,τι και να λένε το Μνημόνιο είναι η ταφόπλακα της διακυβέρνησής τους».
Αναφερόμενος στα θέματα συζήτησης του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τη δυνατότητα προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που θα συμβάλουν στην άφιξη της τουριστικής κίνησης.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, τονίζοντας ότι το μήνυμα που στέλνει η χώρα είναι η Ελλάδα είναι και πάλι εδώ.
Απο:.infoblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου