Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Σε εξέλιξη $$$$$


Διαβουλεύσεις για αναστολή

της απεργίας


Έντονο παρασκήνιο, με ενδεχόμενες άμεσες θετικές επιπτώσεις στην κατεύθυνση αναστολής της απεργίας των Ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις απογευματινές ώρες, σε μια προσπάθεια να αρθούν οι δυσμενείς συνέπειες που έχει προκαλέσει η απεργία στην κοινωνία και την οικονομία γενικότερα.

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αρθεί η διαδικασία της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης, αν οι απεργοί αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και δεσμευτούν ότι εφόσον επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου δεν θα προχωρήσουν ξανά σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός έσπευσε πάντως να ξεκαθαρίσει ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Διεμήνυσε επίσης ότι θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής, που σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι η τριετία, δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου