Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Αυστηροί έλεγχοι !!!

Ασφάλειας και θορύβου

Στα οχήματα με νέο νομοσχέδιο


Μηχανισμούς ελέγχου των ΚΤΕΟ, κάρτα θορύβου για τα δίκυκλα, αλλά και αλλαγές στην ίδρυση και λειτουργία πρατηρίων υγρών καυσίμων που λειτουργούν στα ισόγεια πολυκατοικιών, προωθεί το νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια.
Ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας τόνισε σήμερα ότι για πρώτη φορά θεσπίζεται μηχανισμός που θα ελέγχει τη σωστή λειτουργία των ΚΤΕΟ.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν ΚΤΕΟ που στο 90% των οχημάτων δεν βρίσκουν καμία ατέλεια, γεγονός που όπως είπε, «είναι αρκετά ύποπτο».

Βάσει εκτιμήσεων, το  35%-40% των οχημάτων δεν περνά καθόλου από ΚΤΕΟ, παρά το γεγονός, ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.

Στο εξής, παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτη Ι.Χ. που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ, να πάει για τεχνικό έλεγχο και μέσα σε δέκα μέρες να παρουσιάσει τη σχετική κάρτα. Έτσι θα πληρώσει μόνο το 1/8 του προστίμου, δηλαδή 50 ευρώ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης τη θέσπιση κάρτας θορύβου στα δίκυκλα και τρίκυκλα οχήματα.

Σε ό,τι αφορά για τα πρατήρια υγρών καυσίμων, καταργείται ο περιορισμός της ελάχιστης απόστασης των 200 μέτρων και ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι να λειτουργούν σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων από χώρους όπου κατοικούν τουλάχιστον 50 άτομα.

Έτσι, βενζινάδικα που λειτουργούν σε πολυκατοικίες, ξενοδοχεία και άλλους τέτοιους παρόμοιους χώρους θα πρέπει να απομακρυνθούν. Για το σκοπό αυτό, δίνεται 12ετής προθεσμία για τη μετακόμιση των πρατηρίων αυτών.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου