Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

«Πρόωρη»!!!

Κατά την κυβέρνηση η συζήτηση για επενδύσεις του Κατάρ στο Ελληνικό

Δορυφορική άποψη του χώρου του Ελληνικού
Δορυφορική άποψη του χώρου του Ελληνικού
Πρόωρη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τη συζήτηση για το εάν στο γενικό πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ, για επενδύσεις ύψους 5 δισ. ευρώ από το εμιράτο στη χώρα μας, το οποίο θα υπογράψει ο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου το βράδυ στις ΗΠΑ, περιλαμβάνεται παραχώρηση έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού προς αξιοποίηση.

«Είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε συγκεκριμένα για επενδύσεις. Θα υπάρξει ένα πλαίσιο και σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική πλευρά, αλλά και η πλευρά του Κατάρ, αυτονόητα, θα προσπαθήσουν να συνεργαστούν σε πολλά επίπεδα και φυσικά σε αναπτυξιακό επίπεδο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε επίμονες δημοσιογραφικές ερωτήσεις.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο μνημόνιο που θα υπογράψει γύρω στις 11:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος ο κ. Παπανδρέου δεν θα κατονομάζεται η περιοχή του Ελληνικού, αλλά το fund του Κατάρ ενδιαφέρεται πολύ για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις για σειρά έργων, όπως αξιοποίηση μέρους της παραλίας στο ύψος του πρώην αεροδρομίου, κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και μικρού αεροδρομίου που θα χρησιμοποιείται από lear jet και ιδιωτικά αεροσκάφη.
απο:in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου