Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

28 Οκτωβρίου,

Η επέτειος του ΝΑΙ !!!

1

Με την αφορμή της εθνικης επετείου θα μπορούσαμε να αναρτήσουμε ένα άρθρο για το πόσο επίκαιρος είναι σήμερα ο αγώνας της 28ης Οκτωβρίου..για το πως οι Έλληνες πρέπει να εμπνευστούν από την αποφασιστικότητα του Μεταξά και να πουν το δικό τους ΟΧΙ απέναντι σε όσα τους απειλούν να τους κατακτήσουν, να σηκώσουν ανάστημα στους επίδοξους δυνάστες τους και να προτάξουν τα στήθη τους ως σύγχρονοι ήρωες.

Συμφωνήσαμε όμως ότι αρκετό κακό έχει κάνει ήδη η παρελθοντολαγνεία, ότι αντί να χρησιμοποιήσουμε την ιστορία σαν λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση την χρησιμοποιούμε σαν άλλοθι για την απραξία μας. Αντί να χρησιμοποιήσουμε τις κατακτήσεις του παρελθόντος σαν φάρο για να ανοίξουμε πανιά, τις κάναμε κάβο και δεθήκαμε πάνω τους.

Δεν πρέπει να πούμε ένα ΟΧΙ όπως έκανε ο Μεταξάς. Δεν αρκεί να διαμαρτυρόμαστε, δεν αρκεί η στείρα άρνηση και η παθητική αντίσταση. Ήρθε ο καιρός για αγώνες ενάντια στον εαυτό μας. Ήρθε ο καιρός να αποφασίσουμε και να πάρουμε θέση. Να καταλάβουμε τα λάθη μας και να κάνουμε κάτι για να τα διορθώσουμε.

Το ΟΧΙ δεν είναι πια αρκετό.. πρέπει να πούμε ΝΑΙ σε ένα νέο όραμα για εμάς και για εκείνους που αγαπάμε . Πρέπει να σκεφτούμε τι έχει σημασία, ποιες είναι οι προτεραιότητές μας, πως θέλουμε να είναι η ζωή μας από εδώ και στο εξής και να αρχίσουμε να την διεκδικούμε. Όχι θεωρητικά αλλά στην πράξη.

Να μετατρέψουμε την γκρίνια σε πρωτοβουλία, την άρνηση σε πρόταση και την αντίσταση σε δημιουργία.

Να αρχίσουμε να κερδίζουμε τους δικούς μας πολέμους.. κάθε μέρα


απο:kala-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου