Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Κάποιοι από αυτούς !!!

ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Ζητούν Ξανά Ψήφο Εμπιστοσύνης ???

Μαυρίστε τους!
Όχι άλλους εξευτελισμούς !

ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΛΕΙΠΟΥΝ
100.000.000
ευρώ!
Ο Οδυσσέας Ελύτης έλεγε, εύστοχα, ότι πρέπει να μνημονεύουμε το Διονύσιο Σολωμό, και δεν είχε άδικο, γιατί ο Εθνικός Ποιητής τα έχει πει όλα, ακόμα και για το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ζακύνθου, τη διαφθορά.
Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι ο Σολωμός, σε επιστολή του προς τον Γεώργιο Τερτσέτη, το 1842, έγραφε το εξαιρετικά επίκαιρο κείμενο:
«Η διαφθορά είναι τόσο γενική και έχει τόσο βαθιές τις ρίζες, που σε κάνει να σαστίζεις.


Μόνο όταν οι αφορμές της διαφθοράς εξολοθρευτούν πέρα ως πέρα, θα μπορέσουμε να έχουμε μια ηθική αναγέννηση. Τότε, το μέλλον μας θα είναι μεγάλο, όταν όλα στηριχθούν στη ηθική, όταν θριαμβεύσει η δικαιοσύνη, όταν τα γράμματα καλλιεργηθούν όχι για μάταιη επίδειξη παρά για το όφελος του λαού, που έχει ανάγκη από παιδεία και από μόρφωση όχι σχολαστική. Τότε θα έχουμε, ή μάλλον θα έχουν τα παιδιά μας, μια ηθική αναγέννηση και το μέλλον θα είναι μεγάλο».
Πραγματικά, το πολιτικό σύστημα της χώρας μας είναι εξαχρειωμένο και για το λόγο αυτό, είμαστε ο περίγελος της παγκόσμιας κοινότητας, με τελευταίο «επεισόδιο» τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να παραδέχεται ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα. Και επειδή το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι, είναι φυσικό, τα πλοκάμια της διαφθοράς και της φαυλότητας να έχουν εξαπλωθεί σε όλη την επικράτεια και, φυσικά, στο φαλιρισμένο και κακορίζικο Τζάντε.
Είναι καιρός να κάνουμε τον απολογισμό μας, ο οποίος είναι οδυνηρός, και να παραδεχθούμε πικρές αλήθειες.
Τέσσερις λέξεις περιγράφουν την ανηθικότητα, με την οποία συμπεριφέρθηκαν άνθρωποι, που εξελέγησαν από τους Ζακυνθινούς, διότι ήταν δημαγωγοί και με υποσχέσεις, δωροδοκίες και ρουσφέτια υφάρπαξαν την ψήφο τους, εκμεταλλεύτηκαν τα αξιώματά τους, λειτούργησαν παράνομα, τυχοδιωκτικά και βρώμικα, δημιούργησαν αυλές με ημέτερους, παρέδιδαν μαθήματα πολιτικού εκμαυλισμού και αυθαιρεσίας, με αποτέλεσμα να «εκτελέσουν» και να εξευτελίσουν το νησί μας.
Είναι γνωστό ότι πολλές υποθέσεις, που αφορούσαν στη φαυλότητα ορισμένων αιρετών μας, καθώς τα σκάνδαλα για τα οποία ευθύνονται, ξεπέρασαν τα όρια του νησιού μας και έκαναν τη Ζάκυνθο ρεζίλι των σκυλιών, πανελλαδικά, δεδομένου ότι τα «κατορθώματά» τους έγιναν πρωτοσέλιδα σε αθηναϊκές εφημερίδες ή απασχόλησαν εκπομπές των μεγάλων καναλιών. Αποκορύφωμα θα είναι η εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Νέοι Φάκελοι», το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας.
Η ανοίκεια συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων οδήγησε το νησί σε χρεοκοπία κάθε είδους, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να αντιστραφεί η κατάσταση.
Ωστόσο, στο σημείο αυτό υπάρχει και η μεγάλη ευθύνη των πολιτών, γιατί αυτά τα άτομα αναρριχήθηκαν στην εξουσία, επειδή ψηφίστηκαν από πλειοψηφίες. Αλλά πέραν της ψήφου, υπάρχει και η ευθύνη της σιωπής εκ μέρους μας, δηλαδή των πολιτών, επειδή ανεχόμαστε την κατάχρηση εξουσίας και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, χωρίς να αντιδράμε. Και αυτό συμβαίνει, γιατί δύο είναι τα σημεία των καιρών: Η καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου και η παντελής αφασία μας.
Η αφασία οδηγεί στην ανοχή και η ανοχή στη σιωπή. Όμως, υπάρχει μία ακόμη παράμετρος: Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο εμείς οι πολίτες, αλλά και οι συμμετέχοντες στα δημοτικά συμβούλια, καθώς και τα διοικητικά συμβούλια οργανισμών, συνδέσμων και επιχειρήσεων, οι οποίοι, είτε γνώριζαν είτε όχι, είναι συνεργοί στα εγκλήματα που συντελέστηκαν, επειδή ανέχτηκαν, για πολλά χρόνια, αυτές τις συμπεριφορές, σιωπώντας εκκωφαντικά!
Σοβαρές υποθέσεις
Υπενθυμίζουμε ότι η Ζάκυνθος καταρρακώθηκε και εξευτελίστηκε από τα εξής σκάνδαλα:
- Δήμος Ζακυνθίων: Ψάχνουμε 40.000.000 ευρώ και κανένας δεν ξέρει, τρία χρόνια μετά την απόπειρα εμπρησμού των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, στο Ξενία, πού πήγαν αυτά τα χρήματα, ποιοι τα διαχειρίστηκαν και με ποιο τρόπο, αφού δεν έχει διεξαχθεί ακόμα έντιμος και ειλικρινής οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος.
O πρώην Δήμαρχος Ζακυνθίων Άκης Τσαγκαρόπουλος είναι υπόδικος, ενώ ο ευτελισμός του νησιού μας δεν έχει τέλος, αφού η εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά «Νέοι Φάκελοι», πρόκειται να ασχοληθεί με το σκάνδαλο αυτό, το οποίο διέλυσε την τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού μας και το εξέθεσε πανελληνίως.
- Επιχείρηση Καθαριότητας: Αναζητείται ένα δάνειο του 2003, ύψους 3.000.000 ευρώ, το οποίο ουδείς γνωρίζει πού έχει διατεθεί, αφού περιμένουμε ακόμα το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι, τα έτη 2003 – 2006, η Επιχείρηση είχε έσοδα 16.500.000 ευρώ και την ίδια χρονική περίοδο δημιούργησε χρέη 9.300.000 ευρώ!
- Σύνδεσμος Ύδρευσης: Είναι γνωστή η υπόθεση με τα πλαστά τιμολόγια, που απασχόλησε την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, πριν από μερικά χρόνια, καθώς και η καταδίκη του τότε Προέδρου Γιάννη Πέττα, ο οποίος ετέθη σε αργία και, στη συνέχεια, παραιτήθηκε από τη θέση του Δημάρχου Αλυκών.
- Δήμος Αλυκών: Όλοι γνωρίζουν την υπόθεση της καταδίκης των Συμβούλων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, οι οποίοι ψήφισαν την πληρωμή εργολάβου, με 900.000 ευρώ, για ένα έργο χωρίς τα νόμιμα παραστατικά, με αποτέλεσμα να είναι υπόδικοι, αφού έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Και πολλά άλλα σκάνδαλα, τα οποία σχετίζονται με τις οφειλές των Δήμων στη ΔΕΥΑΖ και τους Συνδέσμους Ύδρευσης και Καθαριότητας, που αγγίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ, πλην των Δήμων Αρτεμισίων και Ελατίων, που έχουν εξοφλήσει τα οφειλόμενα.
Όλα μαζί μας δίνουν το σύνολο της διαπλοκής και της διαφθοράς, το οποίο αποτιμάται, με πρόχειρους υπολογισμούς, σε 100.000.000 ευρώ!
Κάποιοι από αυτούς ζητούν ξανά ψήφο εμπιστοσύνης!!!
Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι κάποια άτομα, τα οποία ενέχονται στα παραπάνω, να είναι υποψήφιοι σε ψηφοδέλτια, διότι, αν μη τι άλλο, η συμμετοχή τους αποτελεί την πιο εύγλωττη μαρτυρία για την καταδίκη της Ζακύνθου στον αιώνα τον άπαντα.
Πώς είναι δυνατόν να προχωρήσει μια κοινωνία στο μέλλον, όταν η διαπλοκή και η διαφθορά ζει και βασιλεύει, ενώ τα άτομα, που ευθύνονται για τη σαπίλα και τη βρωμιά, έχουν ακόμα βαρύνοντα(!!!) λόγο στα πράγματα;
Είναι δυνατόν να κατατίθενται, σήμερα, ψηφοδέλτια και να διαβάζουμε ονόματα υποδίκων για διάφορες ιστορίες, που αφορούν, κατ’ εξοχήν, την τοπική αυτοδιοίκηση;
Και καλά αυτοί, που δεν έχουν φραγμούς και όρια, αλλά οι επικεφαλής των συνδυασμών δεν ξέρουν; Δεν ρώτησαν; Δεν έμαθαν; Μήπως ταυτίζονται με τους φίλους τους;
Δεν μπορεί ο Ζακυνθινός λαός να απαξιώνει την τοπική αυτοδιοίκηση, με ποσοστό της τάξης του 73% και, από την άλλη, να ανέχεται τα ίδια…
Αλλά έτσι συμβαίνει. Όταν ο καθένας από εμάς κοιτάζει την πάρτη του και το μικρόκοσμό του, τότε οι «πύλες» ανοίγουν και οι «εχθροί» μπαίνουν στην πόλη. Όμως, τότε, είναι πολύ δύσκολο να τους διώξεις, γιατί γίνονται καθεστηκυία τάξη και, όπως διαπιστώνει ο Αριστοφάνης στους «Βατράχους», «Η πόλις ημών ανεμεστώθη δημοπιθήκων εξαπαντώντων τον Δήμον», δηλαδή, «Η πόλη μας γέμισε εντελώς από απατεώνες που εξαπατούν το λαό»!
Και για το τέλος αντιγράφουμε Κώστα Βάρναλη:
Χάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο
χάιντε Σύμβολον αιώνιο!
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς
θα ‘ρτη ανάποδα ο ντουνιάς.
Η διαφθορά έχει ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα!
Επίκαιρες… οι παρακάτω ιστορικές αναφορές περί διαφθοράς.
Ο θεωρούμενος ως μεγάλος και εντιμότατος νομοθέτης, ο Σόλων, καθιέρωσε, τον 5ο αιώνα, τη σεισάχθεια, δηλαδή τη διαγραφή των χρεών. Όπως γράφει ο Αριστοτέλης, λίγο καιρό πριν την ανακοινώσει, ενημέρωσε τους φίλους του, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν δάνεια μεγάλα, τα οποία με την απόφαση του Σόλωνα διαγράφηκαν. Έτσι έγιναν πάμπλουτοι!
Ο άνθρωπος που καθιέρωσε τα «μυστικά κονδύλια» ήταν ο δημιουργός της Χρυσής Δημοκρατίας του 5ου αιώνα, ο Περικλής, όπως γράφει ο Πλούταρχος, αφού πήρε από το ταμείο της Αθήνας 10 τάλαντα, ποσό τεράστιο για την εποχή. Στη λογοδοσία της Πνύκας, όταν ρωτήθηκε τι τα έκανε, απάντησε «ανηλώμενα εις το δέον», δηλαδή, τα έδωσα εκεί που έπρεπε, χωρίς καμιά άλλη εξήγηση!
Ο Θεμιστοκλής έλεγε ότι δεν έχει καμιά αξία να είσαι ηγέτης, αν δεν πλουτίσουν οι φίλοι σου, ενώ την ίδια άποψη διατύπωνε και ο βασιλιάς της Σπάρτης, ο κατά τα άλλα σκληρός και άτεγκτος Αγησίλαος.
Ο Δημοσθένης είχε φυλακιστεί και εξοριστεί δύο φορές για δωροδοκία: Μια φορά τα πήρε από τον ταμία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που είχε βουτήξει το ταμείο από τη Βαβυλώνα και κατέφυγαν στην Αθήνα, και μια φορά από τους Αμφισείς, για να καλύψει τα σκάνδαλά τους στο Μαντείο των Δελφών.
Έχει, δε, μείνει στην ιστορία η φράση του Αριστοφάνη στο έργο «Οι Βάτραχοι»: Αγανακτισμένος από τη γενική και συλλογική διαφθορά είπε: «Η πόλις ημών ανεμεστώθη δημοπιθήκων εξαπαντώντων τον Δήμον».
Απο : enet
και: ΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου