Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Έγινε το πρώτο βήμα!!!

Κλιμακωτά μέσα στο 2011 θα γίνει η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών- εκροών καυσίμων στα πρατήρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, σε συνέχεια συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, Στ. Κομνηνό.
Στην ανακοίνωσή της η ΟΒΕ σημειώνει ότι «μετά από πολλά χρόνια έντονης πίεσης του κλάδου των βενζινοπωλών, η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε σε ένα πρώτο βήμα για την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου υγρών καυσίμων στα πρατήρια με την διατύπωση των τεχνικών προδιαγραφών των συστημάτων».
Η ΟΒΕ εκτιμά ότι το πρώτο βήμα βρίσκεται γενικά σε θετική κατεύθυνση καθώς η εγκατάσταση του συστήματος αυτού είναι πάγιο αίτημα του κλάδου εδώ και πολλά χρόνια και όπως ενημερώνει η ΟΒΕ, ο κ. Κομνηνός δεσμεύτηκε ότι τα συστήματα θα εγκατασταθούν κλιμακωτά μέσα στο 2011.
Η ΟΒΕ επισημαίνει ότι το πρόβλημα της εγκατάστασης των συστημάτων ελέγχου στα πρατήρια και σε όλο το φάσμα της αγοράς αποτελεί βασικό εργαλείο πάταξης του λαθρεμπορίου. Ωστόσο για την γρήγορη εγκατάσταση του απαιτείται η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων του υπουργείου Οικονομικών και των συναρμοδίων υπουργείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου