Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Για τις «παγίδες»???


Στο «Νυχτερινό» ρεύμα:

Δεν ενημερώνει η ΔΕΗ λέει η ΡΑΕ

Για ελλιπή ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με το νυχτερινό τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος εγκαλεί τη ΔΕΗ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Όπως αναφέρει η ΡΑΕ όταν η συνολική κατανάλωση δεν ξεπερνάει τις 800 κιλοβατώρες στο τετράμηνο το νυχτερινό τιµολόγιο επιφέρει µείωση του λογαριασµού µόνο στην περίπτωση που η νυχτερινή κατανάλωση ξεπερνάει τις 150 κιλοβατώρες κατά το ίδιο διάστημα, διότι επιβαρύνεται με επιπλέον πάγιο της τάξης των 4 ευρώ.

Το όφελος από το νυχτερινό τιμολόγιο ισχύει μόνο όταν η συνολική κατανάλωση ξεπερνά τις 800 κιλοβατώρες.

Η ΡΑΕ ζητά από τη ∆ΕΗ να ενηµερώσει καλύτερα τους πελάτες που έχουν ενταχθεί στο νυχτερινό τιµολόγιο, έτσι ώστε να κάνουν ορθολογική διαχείριση του φορτίου τους, να ενθαρρύνουν τη µεταφορά φορτίου στις ώρες χαµηλότερης χρέωσης και να αποκοµίζουν το µέγιστο οικονοµικό όφελος.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” η ΡΑΕ διευκρινίζει ότι όλοι οι προµηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και όχι µόνον η ∆ΕΗ θα µπορούν να παρέχουν το Κοινωνικό Οικιακό Τιµολόγιο, στο οποίο µάλιστα ο καταναλωτής θα µπορεί να εντάσσεται,ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο προµηθευτής του, µέσα από την ιστοσελίδα της ∆ΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου