Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ο Κουμανταδόρος του Μεταναστη ?


Πυρά Τσίπρα στην κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση, απαντώντας στις επικρίσεις για τη στάση του στο θέμα των μεταναστών, εξαπολύει με συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Πριν εκστομίσουν κατηγορίες περί ανομίας για την Αριστερά, ας βρουν τα λεφτά της SIEMENS που έχει ομολογήσει ο κ. Τσουκάτος» λέει ο κ. Τσίπρας.

Σημειώνει, δε, ότι είναι γελοία και ανάξια σχολιασμού η προσπάθεια συσχετισμού της Αριστεράς με τη βία. Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι η επιλογή για την εγκατάσταση στη Νομική των μεταναστών ήταν προβληματική.
Θεωρεί επίσης προσχηματική τη συζήτηση για κατάργηση του ασύλου και επικρίνει τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη για τη στάση του λέγοντας πως « πολύ σύντομα μετατράπηκε από συνήγορος του Πολίτη, συνήγορος της κυβέρνησης».

Θεωρεί αναπότρεπτη την αναδιάρθρωση του χρέους υποστηρίζοντας ότι «το ελληνικό χρέος δεν εξυπηρετείται. Τελεία και παύλα».Τονίζει ότι μια αναδιαπραγμάτευση είναι αναπόφευκτη αλλά το θέμα είναι με ποιους όρους θα γίνει και προσθέτει: «Για να μη χάσουν οι δανειστές ή για να μη χάσει η κοινωνία;». Πρώτη προτεραιότητα κατά τον κ Τσίπρα είναι η απεμπλοκή από το Μνημόνιο.
Από:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου