Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Πρόκληση για την Ευρώπη !!!



Η στήριξη του ευρώ, τόνισε
ο Γ. Παπανδρέου


«Η πρόκληση τώρα είναι η Ευρώπη ως σύνολο να στείλει ένα πολύ ισχυρό και πειστικό μήνυμα στις χρηματοοικονομικές αγορές ότι στηρίζει την σταθερότητα του ευρώ και στηρίζει όλες τις χώρες της ευρωζώνης », σημείωσε ο έλληνας Πρωθυπυργός προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.



Η Σύνοδος ξεκίνησε στις 6:00 μ.μ (ώρα Ελλάδος), υπό την πίεση που δημιουργεί η πολιτική κρίση στην Πορτογαλία μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού
Ζοζέ Σόκρατες και ενώ πάνω από δέκα χιλιάδες διαδηλωτές, μέλη εργατικών συνδικάτων διαδηλώνουν κατά των μέτρων λιτότητας, κατακλύζοντας τους δρόμους της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.


Παράλληλα ο κ.
Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός, ώστε να τερματιστεί η βία κατά του λαού της Λιβύης.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα εκπληρώνει το μερίδιο που της αναλογεί ως υποστήριξη στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της ερμηνείας του.


Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα είναι η ώρα να προετοιμαστούν οι πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες και λύσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για δημοκρατικές και ειρηνικές εξελίξεις στη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου