Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σε ληξιπρόθεσμα δάνεια !!!



Kούρεμα» μέχρι και 100%
Στους τόκους υπερημερίας σε ληξιπρόθεσμα δάνεια. Συγκεκριμένα για τους δανειολήπτες, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, προϋπόθεση για να εγκριθεί το αίτημά τους για επιμήκυνση είναι και η ταυτόχρονη υποβολή αίτησης για τη ρύθμιση του ληξιπρόθεσμου χρέους.
Ετσι, ύστερα από αίτηση του δανειολήπτη, παρέχεται η δυνατότητα για όλα τα δάνεια -και ανεξάρτητα από την υπαγωγή ή μη στη ρύθμιση της επιμήκυνσης της κανονικής διάρκειας του δανείου- να ρυθμιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές με το ισχύον επιτόκιο εξυπηρέτησης, σε πολλές δόσεις, ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης και με έκπτωση ποσοστού 50% των τόκων υπερημερίας.
Το ίδιο ισχύει και για τα χρέη που έχουν βεβαιωθεί ή για τα οποία έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα, αφού καταβληθεί το 5% της ληξιπρόθεσμης οφειλής. Σε περίπτωση τώρα καταβολής εφάπαξ της ληξιπρόθεσμης οφειλής του δανείου, ο οφειλέτης απαλλάσσεται πλήρως από το συνολικό ποσό των τόκων υπερημερίας.
Οι αιτήσεις αυτές -μαζί με τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά- θα υποβάλλονται στην κεντρική υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή στα καταστήματα Θεσσαλονίκης και Πάτρας αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση ή ταχυδρομικά με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από ΚΕΠ ή Δημόσια Αρχή.
Επίσης, σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον παρά την επιμήκυνση εξακολουθεί να συντρέχει πρόδηλη αδυναμία ανταπόκρισης του δανειολήπτη στις δανειακές του υποχρεώσεις, είναι δυνατή η εξέταση από το ΔΣ -κατά περίπτωση- αιτημάτων αναστολής εξυπηρέτησης του δανείου μέχρι δύο χρόνια (και εντός της ανώτερης διάρκειας εξυπηρέτησης του δανείου, με κατά περίπτωση καταβολή ή κεφαλαιοποίηση των τόκων της περιόδου αναστολής).
Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν δάνεια που άρχισαν να εξυπηρετούνται από 1-1-2005 μέχρι και 1-7-2010 και η μηνιαία δόση τους είναι ίση ή μεγαλύτερη: από 400 ευρώ για τα στεγαστικά, 250 ευρώ για τα επισκευαστικά και 150 ευρώ για τα δάνεια μικροεπισκευών.
  Από: newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου