Της Ν. Υόρκης θέλουν τα ελληνικά κρασιά στα καλύτερα εστιατόρια !
«Εσείς μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά αυτή τη στιγμή όλα τα καλά εστιατόρια της Νέας Υόρκης - όχι μόνο τα ελληνικά - σπεύδουν να τοποθετήσουν ελληνικά κρασιά στις λίστες τους», είπε ο Στιβ Όλσεν, ένας από τους πιο γνωστούς γευσιγνώστες των ΗΠΑ και επίσημος «Greek Wine Ambassador»,
στην ημερίδα που οργάνωσε στο Ναύπλιο η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου.
Το συμπόσιο εντάχθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης στην Ελλάδα οινικών προσωπικοτήτων από τις τρεις, μη ευρωπαϊκές αγορές-στόχους για το ελληνικό κρασί, μια δράση του προγράμματος προώθησης ελληνικών κρασιών σε τρίτες χώρες στο πλαίσιο της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (ΚΟΑ) Οίνου, που βρίσκεται στο δεύτερο έτος εκτέλεσής του.
Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να δουν το νέο, 45λέπτο βίντεο για το ελληνικό κρασί όπου παρουσιάζονται, στα αγγλικά, τα «Νew Wines of Greece», με το σλόγκαν «Yours to discover», ομπρέλα κάτω από την οποία γίνεται πλέον, οργανωμένα, η προβολή και η προώθηση του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό.
Για διείσδυση του ελληνικού κρασιού στο Κεμπέκ και στο Οντάριο του Καναδά, μίλησαν οι εκεί «πρεσβευτές» Βερονίκ Ριβέστ και Τζον Zάμπο, αντίστοιχα, ενώ για την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Ρωσίας, όπου το ελληνικό κρασί έχει πολύ θετική εικόνα αναφέρθηκε ο επίσης «πρεσβευτής» Μπίσο Ατανάσωφ.
Οι ξένοι ειδικοί αναφέρθηκαν με έμφαση στις αυτόχθονες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου της χώρας. «Η ιδέα να προωθήσει η Ελλάδα όλα της τα κρασιά με αιχμή του δόρατος τις τέσσερις πιο γνωστές από αυτές, δηλαδή το ασύρτικο, το μοσχοφίλερο, το αγιωργίτικο και το ξινόμαυρο, είναι εκπληκτική», δήλωσε ο Νταγκ Φροστ, ένας από τους τρεις, μόνο, ανθρώπους στον κόσμο που κατέχουν ταυτόχρονα τον τίτλο του Master of Wine και του Master Sommelier. «Η χώρα σας παράγει πολύ όμορφα κρασιά και σύντομα αυτά θα είναι παγκοσμίως γνωστά», ολοκλήρωσε ο κ. Φροστ.
στην ημερίδα που οργάνωσε στο Ναύπλιο η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου.
Το συμπόσιο εντάχθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης στην Ελλάδα οινικών προσωπικοτήτων από τις τρεις, μη ευρωπαϊκές αγορές-στόχους για το ελληνικό κρασί, μια δράση του προγράμματος προώθησης ελληνικών κρασιών σε τρίτες χώρες στο πλαίσιο της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (ΚΟΑ) Οίνου, που βρίσκεται στο δεύτερο έτος εκτέλεσής του.
Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να δουν το νέο, 45λέπτο βίντεο για το ελληνικό κρασί όπου παρουσιάζονται, στα αγγλικά, τα «Νew Wines of Greece», με το σλόγκαν «Yours to discover», ομπρέλα κάτω από την οποία γίνεται πλέον, οργανωμένα, η προβολή και η προώθηση του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό.
Για διείσδυση του ελληνικού κρασιού στο Κεμπέκ και στο Οντάριο του Καναδά, μίλησαν οι εκεί «πρεσβευτές» Βερονίκ Ριβέστ και Τζον Zάμπο, αντίστοιχα, ενώ για την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Ρωσίας, όπου το ελληνικό κρασί έχει πολύ θετική εικόνα αναφέρθηκε ο επίσης «πρεσβευτής» Μπίσο Ατανάσωφ.
Οι ξένοι ειδικοί αναφέρθηκαν με έμφαση στις αυτόχθονες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου της χώρας. «Η ιδέα να προωθήσει η Ελλάδα όλα της τα κρασιά με αιχμή του δόρατος τις τέσσερις πιο γνωστές από αυτές, δηλαδή το ασύρτικο, το μοσχοφίλερο, το αγιωργίτικο και το ξινόμαυρο, είναι εκπληκτική», δήλωσε ο Νταγκ Φροστ, ένας από τους τρεις, μόνο, ανθρώπους στον κόσμο που κατέχουν ταυτόχρονα τον τίτλο του Master of Wine και του Master Sommelier. «Η χώρα σας παράγει πολύ όμορφα κρασιά και σύντομα αυτά θα είναι παγκοσμίως γνωστά», ολοκλήρωσε ο κ. Φροστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου