Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΤΡΙΝΙΛΑ !!!!

Βάλτε ψέμα να ...γυρίζει

 

Κάποτε πρέπει να εκλείψει η ψευδολογία από την ελληνική δημοσιογραφία, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να κηρύξει σχετική εκστρατεία η ΕΣΗΕΑ και επίσης κόμματα και φορείς να καταγγέλλουν κάθε τέτοιο κρούσμα.

Μέχρι τώρα οι ανακρίβειες παρατηρούνταν στα «μπλογκς», καθώς είτε όσοι τα είχαν δημιουργήσει δεν είχαν πρωτογενή πληροφόρηση ή ήταν άπειροι περί τη δημοσιογραφία, αλλά υπήρχαν και κάποιοι δημοσιογράφοι που τα χρησιμοποίησαν όχι για να ενημερώσουν, αλλά για να πετύχουν άλλους σκοπούς, συνήθως ιδιοτελείς.

Τελευταία έχουν προσχωρήσει στην ψευδολογία και εφημερίδες, από τις θεωρούμενες ως σοβαρές, αλλά και ιστοσελίδες την ευθύνη των οποίων έχουν γνωστοί δημοσιογράφοι. Προσφιλής στόχος, το τελευταίο διάστημα, όλων αυτών, ο πρωθυπουργός, για τον οποίο λέγονται και δημοσιεύονται απίστευτα πράγματα.

Η αθλητική ιστοσελίδα «gazzetta.gr», η οποία τους τελευταίους μήνες ειδικεύεται στις επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, δημοσιεύει, σήμερα, ότι την ώρα που απολύεται κόσμος, κλείνουν μαγαζιά και επιχειρήσεις πτωχεύουν, ο πρωθυπουργός
συνεχίζει τις διακοπές του. Το θέμα το προβάλει στην πρώτη της σελίδα. Όταν κάποιος προσπαθήσει να πληροφορηθεί περισσότερα, διαπιστώνει ότι η εν λόγω ιστοσελίδα, αναδημοσιεύει το θέμα από άλλη ιστοσελίδα, την «kamarinia.gr», η οποία δεν αποκλείεται να ανήκει σε κάποιο στέλεχος της «gazzetta».
Ερώτηση: η ιστοσελίδα πριν αναδημοσιεύσει το θέμα, προσπάθησε να εξακριβώσει ότι πράγματι ο Γ. Παπανδρέου ήταν σε διακοπές και μάλιστα στην Κρήτη; Όχι, προφανώς, διότι αν το έκανε θα διαπίστωνε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Αθήνα και ότι σε όλη τη διάρκεια των διακοπών του, δεν επισκέφθηκε την Κρήτη. Αλλά γιατί η «gazzetta» επέλεξε να αναπαράξει ένα θέμα χωρίς να το ψάξει. Προφανώς διότι συμβαδίζει με τη γενικότερη γραμμή της, να ασκεί με κάθε τρόπο αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και να πλήττει το κύρος του πρωθυπουργού.

Απο:i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου