Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τα Οριζόντια Μέτρα ???

Είναι συνήθως άδικα

«Δεν θα μπει σε εφεδρεία κανένας δημόσιος υπάλληλος»

«Υπάρχουν κάποιες δράσεις τις οποίες οι ίδιοι (τρόικα) θεωρούσαν εμβληματικές δράσεις, με τον αγγλικό όρο "game changes", οι οποίες θα έπρεπε αναληφθούν ανεξάρτητα με τη δημοσιονομική επίπτωση, για να αποδείξουμε, κατά κάποιο τρόπο, ότι δεν μας φοβίζουν τέτοια ταμπού» είπε στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης.

Ένα από αυτά τα ταμπού είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει την δουλειά του ή να μπει σε εφεδρεία δημόσιος υπάλληλος» υπογράμμισε ο κ. Πλασκοβίτης, αναφερόμενος στην εφεδρεία και τη δημοσιονομική επίπτωση που έχει.

Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση προχώρησε σε οριζόντιες περικοπές με αποτέλεσμα να θιχτούν το ίδιο υπάλληλοι που έκαναν τη δουλειά τους με εκείνους που δεν την έκαναν, απάντησε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο δίκαιος τρόπος, δεδομένων των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων.

«Τα οριζόντια μέτρα συνήθως είναι άδικα μέτρα. Επιλέχτηκαν όμως για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η ταχύτητα με την οποία είμαστε αναγκασμένοι να κινηθούμε» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου