Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Οι Νέες πολιτικές εξελίξεις.

 Εκτιμήσεις και θέσεις της Πολιτικής Πρωτοβουλίας για την Προοδευτική Έξοδο από την Κρίση.  
27 Νοεμβρίου 2011
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ& ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ- ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ & ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2011, «Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ '73»- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΜΦΥΛΙΟΥΣ- ΟΞΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ-ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ- ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ, ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ& ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Νοέμβρης του 2011
Με την πρόσφατη πολιτική κρίση, ανάγλυφα διαφάνηκε η στρατηγική της άρχουσας τάξης, για έναν ελεγχόμενο δικομματισμό στα πλαίσια μιας μακροχρόνιας πολιτικής λιτότητας για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Όπισθεν ολοταχώς για την κοινωνία του 1/3 και των 2/3. Το λόγο θα έχουν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και οι προοδευτικές δυνάμεις.
Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο για την δεκαετία που έρχεται. Η χώρα βρίσκεται στον κυκλώνα μιας πρωτοφανούς κρίσης η οποία ολοένα και οξύνεται. Κρίση οικονομική, κοινωνική και πολιτική. Ο Νοέμβρης του 2011 σημαδεύτηκε από το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που οδήγησε στην παραίτηση του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Το πραξικόπημα ενορχηστρώθηκε από τον άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου-Παρισίων, σε συντονισμό και από κοινού σχεδιασμό με κύκλους της εγχώριας άρχουσας τάξης, μετόχους τραπεζών και καναλάρχες και με την σύμπραξη εξαγορασμένων πολιτικών τόσο του ΠΑ.ΣΟ.Κ όσο και της Ν.Δ. Η κρίση εκφράζεται ανάγλυφα τόσο στους κόλπους της εγχώριας άρχουσας τάξης όσο και στο νεοφιλελεύθερο διευθυντήριο της Ε.Ε.


Η άρχουσα τάξη βρίσκεται σε μια κρίση ιδεολογίας και πολιτικής. Έχει τεθεί σε αμφισβήτηση η κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού και του μνημονίου από την έμπρακτη άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, απέναντι στην νεοφιλελεύθερη αυτή πολιτική. Οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις του διευθυντηρίου της ΕΕ οδηγούν σε διαρκή κρίση και αδιέξοδο τα μισά κράτη-μέλη σχεδόν καθώς και την Ευρωζώνη στο σύνολο της. Οι δυνάμεις αυτές, στις οποίες κυρίαρχος είναι και ο αποκαλούμενος ως «Όμιλος της Φραγκφούρτης» αυτή την περίοδο, έχουν ως πολιτική εκπροσώπηση το νεοφιλελεύθερο δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζύ, οι οποίοι αποτελούν έκφραση του οικονομικό-πολιτικού συμπλέγματος ακραία συντηρητικών δεξιών πολιτικών και κερδοσκοπικών επιδιώξεων με το πρόσχημα του δημοσίου χρέους χωρών της Ευρωζώνης.
Εμφανίζονται ως αν να επιδιώκουν την έξοδο από την κρίση, ενώ στην ουσία οδηγούν την Ευρωζώνη σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο με τις γνωστές νεοφιλελεύθερες συνταγές της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής και μιας επισφαλούς οικονομικής σταθερότητας. Ήδη έχουν προκαλέσει μεγάλη αστάθεια, πρωτοφανή ανεργία, εκτεταμένη φτώχεια και ύφεση και ασφαλώς όλες οι μέχρι τώρα αποφάσεις τους δεν οδηγούν στο να γίνει το χρέος βιώσιμο, παρ' όλους τους συνέχεις πανηγυρισμούς τους ότι αυτό θα είχε επιτευχθεί με τις ήδη αποτυχημένες επιλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου