Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Κάλπες στο ΠΑΣΟΚ !!!

Σε… τέσσερις μήνες προκρίνει ο Γιώργος

Μη ρεαλιστικό» σενάριο χαρακτήρισε την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για άμεση εκλογή νέου προέδρου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου
Ο εκπρόσωπος Τύπου όμως επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί, ενώ δεν ξεκαθάρισε ποια είναι η θέση του κ. Παπανδρέου επί των τοποθετήσεων των υπουργών και των βουλευτών, οι οποίοι ζήτησαν να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας.
Ο κ. Μπεγλίτης ανακοίνωσε νέα σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου στις 4 Ιανουαρίου, για να ανακοινώσει τότε τις προθέσεις του ο κ. Παπανδρέου. Στελέχη που συμμετείχαν στο διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο εξέλαβαν τη νέα παράταση ως άλλη μία προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και τέως πρωθυπουργού να κερδίσει χρόνο.
«Είμαστε σε ένα δίλημμα για το άνοιγμα των διαδικασιών» είπε ο κ. Μπεγλίτης. Το δίλημμα της ηγεσίας το περιέγραψε ως εξής:
- Ή προχωράμε τις διαδικασίες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
- Ή δίνουμε παράταση τεσσάρων μηνών, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τη δανειακή σύμβαση και το PSI.
O κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε ότι ο κ. Παπανδρέου θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στο προσεχές Πολιτικό Συμβούλιο, όμως συμπλήρωσε πως «ο ρεαλισμός επιβάλλει το δεύτερο σκέλος του διλήμματος».
Επιπλέον, χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την παρέμβαση Βενιζέλου, ο οποίος είχε αναφερθεί, στην παρέμβασή του στο Πολιτικό Συμβούλιο, στις υποχρεώσεις της Ελλάδας, οι οποίες απορρέουν από τη συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου και σε αυτές συμπεριέλαβε την εφαρμογή του PSI. Σύμφωνα με τον κ. Μπεγλίτη, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν ακολουθούν γραμμικό δρόμο και είναι εξαιρετικά δύσκολες και χρειάζονται προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη  της εξελίξεις στην ευρωζώνη.
Η συζήτηση που θα ανοίξει από τη νέα χρονιά στο ΠΑΣΟΚ θα έχει ως αντικείμενο τόσο την διαδικασία, όσο και το αν οι εσωκομματικές εκλογές θα γίνουν πριν ή μετά τις εθνικές, γεγονός που επίσης έμεινε ανοιχτό.
«Είναι θέμα εισήγησης του προέδρου αν πάμε σε εκλογή νέου προέδρου» υπογράμμισε επίσης ο κ. Μπεγλίτης. Περιγράφοντας, δε, σε γενικές γραμμές το χρονοδιάγραμμα, μίλησε για «ένα τετράμηνο και πέρα»…
Μέσα σε αυτό το τετράμηνο θα συγκληθούν: το Πολιτικό Συμβούλιο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, το Εθνικό Συμβούλιο. Τέλος, θα διεξαχθεί το τακτικό συνέδριο του κόμματος. Η εκλογή του νέου προέδρου, αν αυτή αποφασιστεί, θα γίνει από τη βάση του κόμματος.
Aπο : Opinion Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου