Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ηλιακή !!!!

Σήραγγα

Francesca Gobbo

Ο ήλιος, πηγή της ζωής, τη ζεστασιά και φως. Κρίμα που όλα τα δωμάτια του σπιτιού για να σας βοηθήσει να πάρετε την καλύτερη, διαδρόμους, τυφλή λουτρά, ντουλάπες και σκάλες συχνά απαιτούν «τεχνητό φωτισμό μόνο.
Και αν ο ήλιος θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και εδώ, όπου δεν υπάρχουν παράθυρα, φωτισμός σε ένα εντελώς φυσικό;

Είναι η ιδέα πίσω από ηλιακή σήραγγα, μια ειδική λύση που σας επιτρέπει να συλλέγουν ηλιακό φως και το κανάλι είναι έξω, ακριβώς μέσα από ένα τούνελ προς το εσωτερικό.
Όλα με ένα σημαντικό οικονομικό πλεονέκτημα, χωρίς δυσμενείς επιπτώσεις για το περιβάλλον ή ιδιαίτερα επιθετικές παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της συνέλευσης.
Η σήραγγα είναι ένα καινοτόμο ηλιακό σωληνωτό φεγγίτης αποτελείται από τρία βασικά μέρη: τον αισθητήρα, το αυτί και ο ομιλητής. Η πρώτη, που βρίσκεται στην οροφή, έχει η λειτουργία της συλλογής φωτός σταθερά.
Χάρη στην όλο και πιο εξειδικευμένες λύσεις, οι οποίες δεν σταματούν ακόμη και με το σχεδιασμό, την τελευταία γενιά αισθητήρων πλήρως μονωμένη να αποφευχθεί η διείσδυση και γίνονται συχνά αυτοκαθαριζόμενο γυαλί.
Επίσης, είναι σε θέση να αντιληφθεί ακόμη και έμμεση ηλιακή ακτινοβολία, ακόμα και αν ο ουρανός είναι συννεφιασμένος και όλο το χρόνο το χρόνο. Από εδώ το φως διοχετεύεται στο εσωτερικό του αγωγού, σωλήνα με επένδυση από ανακλαστικό υλικό που μπορεί να φτάσει αρκετά μέτρα σε μήκος.
Τέλος, ο ομιλητής, μια απλή πλαστική ή γυάλινη οροφή, μπορούν να μεταδώσουν και σκόρπισε το φως με φυσικό τρόπο, διατηρώντας την ένταση της ακτινοβολίας.
Το ηχείο μπορεί να τοποθετηθεί σε μια γωνία, είτε οριζόντια είτε κάθετα στο εσωτερικό, διατηρώντας την απόδοση της σήραγγας.
Οι σήραγγες μπορεί εύκολα να εγκαταστήσουν ηλιακούς σε οποιοδήποτε τύπο στέγης από την επίπεδη στέγη, επενδυμένα, ντους, ή πράσινα ριγμένη με κεραμίδια και κεραμίδια, δεδομένου ότι ο αισθητήρας είναι εύκολα να ενσωματωθούν με την αρχιτεκτονική γραμμή της οροφής.
Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση είναι προτιμότερο για τον προσανατολισμό της ηλιακής σήραγγα προς τα νότια, αποφεύγοντας τα βόρεια, ωστόσο.
Στο Fair 2010 σήραγγας Velux Κυρ παρουσιάστηκε από τον Ross Lovegrove, μια εξέχουσα όνομα στο σημερινό σχεδιασμό της Πράσινης.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ο ομιλητής στην πτώση, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί σε ύψος για να αλλάξετε την ένταση του φωτός, μαλακό και ελαφρά εκτός από την αισθητική.
Fakro προσφέρει δύο τύπους σωληναρίων φεγγίτη, ένα άκαμπτο και ένα ευέλικτο. Τα στοιχεία του σωλήνα γίνεται με ένα στρώμα από καθαρό ασήμι, το οποίο έχει ανακλαστικότητα 98%.
Και οι δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και τη νύχτα, απλά εγκαθιστώντας μια λάμπα στο εσωτερικό του σωλήνα.
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.velux.it
www.fakro.it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου