Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ανήγγειλε..

Τη μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ  ο Σταύρος Δήμας

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές ανήγγειλε με παρέμβασή του στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Σταύρος Δήμας, κλείνοντας, ουσιαστικά, και κάθε συζήτηση για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.  
«Θα παραμείνω στο υπουργείο Εξωτερικών μέχρι την ημέρα των εκλογών.
Θέλω να κρατήσω τον εθνικό χαρακτήρα και την ανεξαρτησία του υπουργείου και γι’ αυτό λίγο θα ασχοληθώ με τις εκλογές και δεν θα μετέχω κιόλας», ανέφερε ο κ. Δήμας, αναγκάζοντας σε πρώτη φάση τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής, αλλά και κομματικούς παράγοντες, να αναζητήσουν ερμηνεία για τις δηλώσεις του.
Κι αυτό διότι αρκετοί εκτιμούσαν ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε μεν αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να επιστρέψει (μετά το 2004) στο κυνήγι του σταυρού, αλλά όχι και μία νέα υποψηφιότητα μέσω της λίστας Επικρατείας της ΝΔ.
Στην πραγματικότητα ωστόσο ο κ. Δήμας ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εκλογική μάχη, ανοίγοντας και το δρόμο για την κάθοδο στις εκλογές του γιου του, Χρήστου, ο οποίος αναμένεται να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στην Κορινθία.
Είχε προηγηθεί η εκ παραδρομής αναφορά της Βάσως Παπανδρέου στον ίδιο, ως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, για να παρέμβει διορθωτικά ο κ. Δήμας, σημειώνοντας ότι είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι υπουργός Εξωτερικών και ότι θα παραμείνει στη θέση αυτή ως τις εκλογές, υπογραμμίζοντας την εθνική σημασία που έχει ο ρόλος του.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δήμας είχε εκλεγεί για τελευταία φορά βουλευτής Κορινθίας τον Μάρτιο του 2004, για να παραιτηθεί λίγους μήνες αργότερα, αναλαμβάνοντας τη θέση του επιτρόπου Περιβάλλοντος στην Ευρωπαίκή Επιτροπή.
Με την χθεσινή παρέμβασή του στη Βουλή ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι δεν προτίθεται να ανοίξει ένα νέο κύκλο στην κοινοβουλευτική του διαδρομή, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι βάζει τέλος και στην ενεργό παρουσία του στην πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου