Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Άρχισε !!!

Το «σκούπισμα»  από το παρεμπόριο


Με βασικό στόχο την πάταξη του παρεμπορίου και τη σύλληψη ιδιοκτητών ακινήτων 
που νοικιάζουν «με το κεφάλι» σε δεκάδες λαθρομετανάστες διαμερίσματα στο Κέντρο της Αθήνας ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις-σκούπα της Αστυνομίας. Ελλείψει χώρων κράτησης, η «σκούπα» για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών θα γίνει όταν δημιουργηθούν τέτοιοι χώροι.
Οι προσαγωγές και οι συλλήψεις για το παρεμπόριο επικεντρώθηκαν γύρω από τη Νομική Σχολή και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
Αρκετοί από τους μικροπωλητές-μετανάστες επιχείρησαν να βρουν καταφύγιο στους χώρους των πανεπιστημίων, με τη συμπαράσταση μάλιστα αρκετών φοιτητών που καλούσαν τους αστυνομικούς να απομακρυνθούν. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πλέον η υπόθεση που έχει σχέση με το παρεμπόριο στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και της Νομικής Σχολής δεν θα εμφανιστεί ξανά», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προσθέτοντας: «Πρέπει να προστατεύσουμε και τους καταστηματάρχες οι οποίοι δοκιμάζονται από την κρίση. Πρέπει να διαφυλάξουμε τα δημόσια έσοδα, τους φόρους που καταβάλλουν οι επίσημοι και νόμιμοι έμποροι, για να μην κόβουμε περαιτέρω συντάξεις, μισθούς και εισοδήματα».
Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δηλώνει αποφασισμένη να μονιμοποιήσει την ισχυρή αστυνομική παρουσία στην περιοχή.
Παράλληλα γίνεται αξιοποίηση των πληροφοριών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για τα σπίτια όπου ζουν παράνομοι μετανάστες. Οπως έχει διαπιστωθεί, στις περισσότερες περιπτώσεις οι λαθρομετανάστες πληρώνουν στους ιδιοκτήτες αυτών των σπιτιών, που συνήθως είναι ανθυγιεινές εστίες, 5-10 ευρώ τη βραδιά. Σε ελέγχους που έγιναν σε πέντε διαμερίσματα δύο πολυκατοικιών, στις οδούς Μάρνη και Σηλυβρίας, βρέθηκαν στοιβαγμένοι 28 αλλοδαποί, οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα. Ως ιδιοκτήτες συνελήφθη ένας υπήκοος Μπανγκλαντές, ενώ υποβλήθηκαν μηνύσεις σε βάρος δύο Ελλήνων και δύο αλλοδαπών γιατί παρείχαν κατάλυμα αντί χρηματικού ποσού σε παράνομους μετανάστες. Ο αλλοδαπός που συνελήφθη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι υπόλοιποι κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για απέλαση.
Του δάγκωσε το δάκτυλο. Απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στο κέντρο του Πειραιά, όταν στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων μετανάστης επιτέθηκε σε αστυνομικό και του δάγκωσε το χέρι με αποτέλεσμα να του κόψει το δάκτυλο. Το επεισόδιο σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Κορυτσάς. Ο αλλοδαπός συνελήφθη ενώ ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου