Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο Ρόλος του Τουρισμού !!!

Θα είναι καθοριστικός ?..

Στην έξοδο από την κρίση !!


Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας και της  για ανάπτυξη και έξοδο από την ύφεση είναι ο τουρισμός, ο οποίος άντεξε την κρίση και τη δυσφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό.
Στην εκτίμηση αυτή προέβη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης στην ομιλία του, μετά την παρουσίαση
της δυσμενούς πορείας της ελληνικής οικονομίας από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, σημείωσε ότι άκουσε, με μεγάλη προσοχή, την έκθεση του κ. Προβόπουλου.
Επιπροσθέτως, ο κ. Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι, εάν πρέπει να συγκρατήσει ένα μήνυμα, αυτό είναι ότι βρισκόμαστε ενώπιον της τελευταίας ευκαιρίας που δίνεται στην Ελλάδα για την επαναφορά της οικονομίας της σε βιώσιμη ανάπτυξη.
Ανέφερε, δε, ότι θα προτιμούσε να επικεντρωθεί στο κύριο ζητούμενο, κατά τον οποίο είναι: «Πώς ο ιδιωτικός τομέας θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα στην πολυπόθητη ανάπτυξη, καθώς και ποιες είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις σήμερα και ποια είναι τα κύρια ζητούμενα από πλευράς επιχειρήσεων».
Ακολούθως, ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι θα επικεντρωθεί στον τουρισμό, έναν τομέα ο οποίος, με βάση τη γνωστή μελέτη τής McKinsey, μπορεί να δώσει περισσότερο από το 1/3 της μελλοντικής ανάπτυξης της χώρας την επόμενη δεκαετία και σχεδόν το 50% των νέων θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου