Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Παγώστε καλά !!!!

Το "Λευκό Κρασί"


Τα περισσότερα λευκά πίνονται πολύ κρύα, από το ψυγείο (8-9 βαθμούς Κελσίου). Ειδικά σε πολύ ζεστές μέρες που δεν είναι για πλούσια, βαριά λευκά κρασιά, προβλέψτε κάποιο χώρο στο ψυγείο για τα πιο ανάλαφρα και δροσερά λευκά σας και ανοίξτε τα μόλις πριν τα πιείτε.
Ποια κρασιά είναι σε αυτή την κατηγορία – Πολύ γενικά και με μία φράση, όσα δεν έχουν βαρέλι.
Η παλαίωση σε βαρέλι προσδίδει έναν επιπρόσθετο γευστικό χαρακτήρα που, ναι μεν κάνει το κρασί πιο πολύπλοκο και πολύπλευρο, αλλά το ‘βαραίνει’ κάπως. Όχι ότι δεν είναι κατάλληλα για πολύ ζεστές μέρες αλλά ίσως είναι καλύτερο να τα πιείτε βράδυ που οι θερμοκρασίες πέφτουν ελαφρώς.
Οι πιο δροσερές ποικιλίες – Το Μοσχοφίλερο, ο Ροδίτης, η Βηλάνα, το Αηδάνι, η Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο στην ελαφριά μορφή του και πολλές άλλες ελληνικές ποικιλίες αλλά και συνδυασμοί τους, δίνουν κρασιά με ιδιαίτερη φρεσκάδα που μπορούν να παγώσουν αρκετά και να σας ξεδιψάσουν τις μέρες που το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο. Αυτό που τα καθιστά ιδανικά είναι η καθαρότητα της γεύσης στο στόμα, η ευθύτητα των αρωμάτων και η παγωμένη αίσθηση στο στόμα.
Πώς μπορείτε να παγώσετε μία φιάλη γρήγορα – Αν έχετε μία σαμπανιέρα ή οτιδήποτε παρεμφερές, γεμίστε τη με πάγο και προσθέστε όσο νερό χρειάζεται για να μην καλυφθεί ο πάγος. Μπορείτε να βάλετε λίγο αλάτι που εντείνει την ψύξη και να βουτήξετε τη φιάλη μέσα. Σε δέκα λεπτά το κρασί θα είναι κρύο. Αν δεν έχετε πολύ πάγο, βάλτε όσο έχετε και γεμίστε με νερό. Εναλλακτικά, βάλτε το κρασί στην κατάψυξη για 15 λεπτά και σερβίρετε.
Το ποτήρι θα θολώσει και θα γεμίσει δροσοσταλίδες. Τί πιο ωραίο με ένα πιάτο τηγανιτό μπακαλιάρο ή ένα κριθαράκι με γαρίδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου