Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Αλληλεγγύη !!

Για την Ελλάδα


Ευήκοα ώτα και διάθεση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, Συνάντησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στη Σύνοδο των ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, στην οποία παρουσίασε την πρόταση των έξι σημείων του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης προσπαθώντας να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες συμμαχίες.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος απευθυνόμενος στους ευρωπαίους Σοσιαλιστές, αφού ανέλυσε επί μακρόν την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα καθώς και την ολοκληρωμένη θέση του ΠΑΣΟΚ για την υπέρβαση του Μνημονίου 2 και την έξοδο από την κρίση, ζήτησε από τους ομολόγους του να εξετάσουν τις προτάσεις του ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις στα εισοδήματα των πολιτών, η ύφεση και ασφαλώς η ανεργία. Δεν έκρυψε μάλιστα την ικανοποίησή του για την απήχηση που είχε η παρουσίαση των προτάσεών του για αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης δηλώνοντας αργότερα πως «τα αυτιά τους είναι ανοικτά σ’ αυτό που λέμε».
Υπενθύμισε επίσης πως η πρόταση του ΠΑΣΟΚ στηρίζεται στην παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής με έναν συμφωνημένο και χρηματοδοτημένο τρόπο, με ασφάλεια, και με την Ελλάδα μέσα στο εύρο και τους Έλληνες ανακουφισμένους από την πίεση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι τα σημεία που η τρόικα απέρριψε κατά την διάρκεια της σκληρής διαπραγμάτευσης, ανάμεσά τους και η προστασία των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, «μπορούμε τώρα να τα επαναφέρουμε γιατί ξέρουμε πως μπορούν να πειστούν οι Ευρωπαίοι». Σημειώνεται ότι οι εργασιακές σχέσεις αποτελούν το δεύτερο σημείο των έξι προτάσεων Βενιζέλου, κάτι που υπενθύμισε χθες και η εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά  τονίζοντας με νόημα ότι τα άλλα κόμματα ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αιχμές εμμέσως για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εταίροι μας ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου θα είναι πολύ πιο ανοικτοί και πιο ορθολογικοί, «έτοιμοι να συναποφασίσουν μαζί μας ένα ασφαλές μέλλον όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παριστάμενοι επικεφαλής των σοσιαλιστικών κομμάτων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση στην Ελλάδα και την πρόταση αυτή, στην οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει συνεχίζοντας τις επαφές του και με τα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα αλλά και με άλλους πολιτικούς παράγοντες της ευρωζώνης.
Στο περιθώριο της Συνόδου των ευρωσοσιαλιστών και μία μέρα μετά τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Φρανσουά Ολάντ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε χθες κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον νέο γάλλο Πρωθυπουργό Ζαν - Μαρκ Ερό. Επίσης συναντήθηκε  με τον  πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας Αντόνιο Χοσέ Σεγκούρο με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ άλλων για την κρίσιμη κατάσταση στις δύο χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Εντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη χώρα μας διέκρινε ο Βαγγέλης Βενιζέλος και στις συναντήσεις που είχε με τους ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ισπανίας Αλφρέντο Ρουμπαλκάπα, της Ιταλίας Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι και της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
 n Αίσθηση προκάλεσε και μια χθεσινή δήλωση της Αννας Διαμαντοπούλου για το ΠΑΣΟΚ και την πρόταση των έξι σημείων που έχει καταθέσει με στόχο την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης: “Καταθέτει μία πολύ συγκροτημένη και ειλικρινή πρόταση. Υπάρχουν αυτιά να την ακούσουν; Νομίζω ότι δεν έχουμε ακροατήριο ή είναι πολύ μικρό και συγκεκριμένο. Στην πολιτική όμως υπάρχει και συνέχεια. Θα ξανασυζητήσουμε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο...”, είπε στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου