Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Αντώνη διαπραγματευτή ???

« Ο Αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω »

Τελικά, ο Σαμαράς κάθισε σαν καλός μαθητής δίπλα στην Μέρκελ, 
και το πολυδιαφημισμένο ταξίδι του αποδείχθηκε, «μια από τα ίδια». Υποσχέθηκε να κινηθεί πάνω στο τρίπτυχο: την ανάπτυξη, τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του ελλείμματος αξιοπιστίας και της ανάκαμψης της οικονομίας. «Θα φέρουμε αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή εξαλείφουμε ταυτόχρονα δύο ελλείμματα.
Το δημοσιονομικό και το έλλειμμα αξιοπιστίας. Η ανάκαμψη της οικονομίας είναι κρίσιμης σημασίας». Φυσικά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από πού αντλεί αυτή την υπεραισιοδοξία ο Σαμαράς, όταν ήδη, δυο μήνες τώρα τα κρατικά έσοδα βυθίζονται όλο και περισσότερο.

Εκείνο όμως, που προξένησε εντύπωση ήταν η «αφοπλιστική» απάντηση στον δημοσιογράφο που ρώτησε για τις τυχόν δικές του ευθύνες που έφεραν τη χώρα ως εδώ. Ο Σαμαράς είπε «ουδείς αναμάρτητος» !!!

Άρα, εμμέσως -πλην σαφώς- έχει ευθύνες που τον Ιούνιο του 2011 αντί να συνεργαστεί με την κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε για να τορπιλίσει τη συνεννόηση. Έχει ευθύνες που κατηγορούσε την κυβέρνηση Παπανδρέου ότι ξεπουλά την Ελλάδα, σε κάθε προσπάθεια αποκρατικοποίησης, ενώ τώρα ξεκινά ένα πρόγραμμα «αξιοποίησης» ακόμα και βραχονησίδων.

Λοιπόν, ένα έχουμε να του πούμε για την περίπτωση που προσπαθήσει να επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου