Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Με ένα λεμόνι

Τί μπορείτε να κάνετε !!!


Το λεμόνι είναι από τα πλέον δημοφιλή εσπεριδοειδή, που χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Θα εκπλαγείτε όμως εάν μάθετε πόσες άλλες χρήσεις μπορεί να έχει...

Άλατα

Οι - φαινομενικά άχρηστες - φλούδες του λεμονιού μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα άλατα στο νεροχύτη, το νιπτήρα,

τις βρύσες και όλες τις άλλες επιφάνειες που συναντιούνται με το νερό. Τρίψτε τα σημεία με μια στυμμένη λεμονόκουπα, ξεπλύνετε έπειτα με λίγο νερό και θα διαπιστώσετε ότι τα άλατα θα εξαφανιστούν.

Αρωματικό χώρου

Ξεφλουδίστε ένα λεμόνι ή περισσότερα σε ένα μπολ και αφήστε τα να δράσουν σαν φυσικό ποτ πουρί.

Υγεία

Για να προλάβετε το κρύωμα, στύψτε μισό λεμόνι ή στάξτε μερικές σταγόνες λεμονιού σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και προσθέστε ελάχιστη κανέλα και μια κοφτή κουταλιά μέλι.

Για τυμπανισμούς και φουσκώματα, διαλύστε σε μισό ποτήρι νερό χυμό 1/2 λεμονιού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ανθρακική σόδα.

Για αποτοξίνωση, το πρωί πριν φάτε πρωινό, πιείτε ένα ποτήρι χλιαρό νερό με μερικές σταγόνες  λεμονιού . Αν σας φαίνεται ξινό μπορείτε να βάλετε και λίγο μέλι.

Γεύση

Βάζοντας λεμόνι στο πράσινο τσάι ή στα χόρτα μειώνουμε την πικρή τους γεύση, ενώ παράλληλα βοηθάτε τον οργανισμό σας να απορροφήσει καλύτερα τα αντιοξειδωτικά συστατικά.

Εγκαύματα

Για ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαύματα, διαλύστε το χυμό του λεμονιού, σε δροσερό καθαρό νερό και απλώστε το στο δέρμα σας.

Προσοχή! Στη χρήση του αιθέριου ελαίου από λεμόνι και λοιπά εσπεριδοειδή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και σε περιόδους έντονης ηλιοφάνειας! Προκαλούνται πανάδες.

Λεκέδες

Εάν κάποιο ρούχο έχει λεκέ από μελάνι, ποτίστε  το με χυμό λεμονιού, αφήστε το όλο το βράδυ και ξεπλύνετε το το πρωί. Αν δεν έχει καθαρίσει τελείως, επαναλάβετε την διαδικασία.

Καθαρίζει τα σκεύη

Φτιάξτε μια κρέμα, αναμειγνύοντας χυμό λεμονιού με αλάτι  και τρίψτε μ’ αυτήν τα χάλκινα  σκεύη σας, για να τα καθαρίσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου