Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Η Ελλάδα !!!

Tης Ύδρας και του .... ΣΥΡΙΖΑ

Οι περισσότεροι οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές όταν μιλούν για την δημοσιονομική κρίση,  
 σταματούν με δέος στο φαινόμενο της φοροδιαφυγής.
Η δε συντρπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού όταν μιλάει για τα μέτρα και το μνημόνιο δηλώνει ότι θα αποδεχότανε τις θυσίες αν ,, πλήρωναν όλοι, αν πληρώσουν και εκείνοι που τα έχουν,,.

Έμελλε, όμως, να το ζήσουμε και αυτό στη χώρα μας. Να μαζευτούν πολίτες και να ζητούν την αποφυλάκιση ελεύθερου επαγγελματία, τον οποίο οι οικονομικές υπηρεσίες έκριναν ότι είχε παραβιάσει τους νόμους του κράτους.

Το κράτος βρέθηκε στο δίλλημα. Αφήνει την ,,εξέγερση,, να γίνει ,,κανόνας,, και να επεκταθεί σε όλη τη χώρα ή να παρέμβει. Δεν γνωρίζουμε αν υπήρχε άλλος, καλύτερος, τρόπος από αυτόν που επέλεξε η πολιτεία, δηλ. με τη δοιμοιρία των ΜΑΤ, αλλά σε κάθε περίπτωση η τήρηση των νόμων του κράτους και πολύ περισσότερο η απρόσκοπη λειτουργία των μηχανισμών ελέγχων (το κεντρικό πρόβλημα του ελληνικού δημοσίου) δεν μπορεί να εξαρτάται από τις προθέσεις πολιτών και την δική τους εκτίμηση για το τι είναι δίκιο ή όχι.

Οι πολίτες θα μπορούσαν να εκδηλώσουν τη διαφωνία τους για το φορολογικό σύστημα, για την προπλήρωση του ΦΠΑ και άλλα. Δεν είναι όμως, δικαίωμά τους να σταματούν και να αποτρέπουν τις υπηρεσίες της πολιτείας να προβαίνουν στον έλεγχο. Γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε ότι μας ψέγουν οι ξένοι ότι δεν εφαρμόζουμε τους νόμους που ψηφίζουμε, ούτε να διαμαρτυρόμαστε όταν ακούμε το ,,ότι μαζί τα φάγαμε,,.

Σε όλο αυτό το σκηνικό που στοχοποίησε το όμορφο νησί της Ύδρας είχαμε και τη γνωστή σε ύφος ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μας θύμισε τις ανακοινώσεις του όταν προπυλάκιζαν κάποιοι ,,αγανακτισμένοι,, τους πολιτικούς, όταν σχεδόν τους επιβράβευαν αφού τους παρότρυναν να παραβιάζουν τους νόμους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι δεν είπε κουβέντα για την τήρηση των νόμων. Όμως, όπως δείχνουν οι εξελίξεις σύντομα θα θυμηθεί ότι ,,όποιος σπέρνει άνεμο θερίζει θύελλες,,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου