Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Όχι στα μέτρα .

Της κοινωνικής καταστροφής


Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ακολουθώντας πιστά τις εντολές της Τρόικας, 
 ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στον ελληνικό λαό.
Το οικονομικό επιτελείο, πιστοί υπηρέτες των μεγάλων αφεντικών τους, στο όνομα μιας αμφιλεγόμενης «σωτηρίας», που πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε σαν δικαιολογία για αντιλαϊκές επιλογές, ολοκληρώνει το καταστροφικό του έργο, βυθίζοντας μια ολόκληρη χώρα στη φτώχεια, την ανεργία, την ύφεση και την απόγνωση.
11,5 δις σήμερα, ακόμη περισσότερα αύριο σε έναν ατελείωτο χορό απαιτήσεων και εκβιασμών που όχι μόνο δεν σώζουν αλλά καταστρέφουν ολοκληρωτικά ότι έχει απομείνει στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα των  αδύναμων πολιτικών, στην Ελλάδα της υποταγής.
Οι ίδιοι που υποσχέθηκαν «όχι άλλες μειώσεις μισθών», ετοιμάζονται να κόψουν συντάξεις, μισθούς και μεροκάματα, αδιαφορώντας για το πρόβλημα επιβίωσης εκατομμυρίων Ελλήνων.
Οι ίδιοι που υποσχέθηκαν «όχι απολύσεις», ετοιμάζονται να στείλουν στην ανεργία, με την επικάλυψη της εφεδρείας, χιλιάδες εργαζομένους, ανθρωποθυσία στις απαιτήσεις των εκβιαστών – δανειστών.
Οι ίδιοι που υποσχέθηκαν «προστασία των αδυνάτων» κόβουν κοινωνικά επιδόματα, αδιαφορώντας για τα στοιχειώδη σε μια κοινωνία που υποφέρει, που αγανακτεί, που διαλύεται.
Οι ίδιοι που υποσχέθηκαν να «σώσουν την πατρίδα», καταστρέφουν τα πάντα, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, ενισχύουν την ύφεση, σπέρνουν το φόβο για το αύριο και στερούν την ελπίδα από τις επόμενες γενιές.
Η κυβέρνηση μετατρέπεται σε Προκρούστη κάθε κοινωνικού δικαιώματος, καθώς η κοινωνική ζούγκλα που σχεδιάζουν μετατρέπει τη χώρα σε αποικιακό κράτος του 18ου αιώνα και τους Έλληνες σε μετανάστες στην ίδια τους την πατρίδα.
Δεν έχουν ούτε την πολιτική, ούτε την ηθική, ούτε την κοινωνική νομιμοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου