Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Θα καταφέρουμε !!

  Άραγε θα βγάλουμε το χειμώνα ?

 

Ωραίο το Καλοκαιράκι, ωραίος ο ελληνικός ήλιος, ωραίες οι παραλίες μας αλλά όπως λέει και ο ποιητής όλα τα ωραία κάποτε τελείωνουν.
Βρίσκομαστε λίγες μέρες πριν μας αφήσει και ο μήνας Αύγουστος, που οι περισσότεροι από εμάς φορτώσαμε τις περισσότερες υποχρεώσεις μας στον "κόκορα" και στο χειρότερο μήνα που ακολουθεί, το Σεπτέμβιο.

Οι περισσότερες οικογένειες έχουν την αίσθηση τι σημαίνει μήνας Σεπτέμβριος, μια και είναι αρχή της σχολικής περιόδου.
Σχολικά, φόρμες, αθλητικά παπούτσια, κάθε οικογένεια χρειάζεται για τα τέκνα τους και μια μικρή περιουσία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Κι άντε καλά σε αυτούς που τα έχουν, έλα όμως που υπάρχουν και οικογένειες με τον πατέρα και τη μητέρα εδώ και μήνες στην ανεργία, που όχι μόνο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα σχολικά στα παιδιά τους, αλλά κι ένα ζεστό πιάτο φαγητό.
Υπάρχουν φυσικά κι εκείνοι οι άνεργοι γονείς που περιμένουν από τις συντάξεις των γονιών τους για να ανταπεξέλθουν σε όσες τλπ υποχρεώσεις μπορούν.
Θα μου πείτε... 
Με 600 και 700 ευρώ μπορούν να ζήσουν δύο οικογένειες ;
Φυσικά και όχι!
Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό!
Τα χαράτσια παρέμειναν χαράτσια, οι φόροι θα πληρωθούν σε 7... 77... 777... δόσεις, η φτώχεια δυστυχώς εξαπλώνεται και ο καλοβολεμένος υπόλοιπος πληθυσμός κάνει ΤΩΡΑ τα μπάνια του και περιμένει γυρίζοντας στις πόλεις να βρει ξανά τη συνηθισμένη ρουτίνα του μέσα σε γραφεία και υπηρεσίες που όμως ΤΩΡΑ θα συρρικνωθούν.
Πλέον έχουν αλλάξει τα πάντα στην πατρίδα μας.
Το κοινωνικό κράτος έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό κράτος, κι αν έχεις χρήματα, θα επιβιώσεις, αν δεν έχεις, οι ταράτσες και τα μπαλκόνια έχουν γίνει τόποι θυσιών των ευαίσθητων και των οικονομικά κατεστραμένων.
Μέσα σε όλα αυτά, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο καθώς και η ΔΕΗ στα ύψη!
Τα προϊόντα στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, στα ύψη!
Στις λαϊκές αγορές, εκτός ότι όλα τα προϊόντα είναι στα ύψη ο πωλητής σε κλέβει και στο ζύγι!
Φαντάσου να έχεις και μερικά δάνεια στην "πλάτη", στεγαστικό, καταναλωτικό, καμιά πιστωτική... και ο θεός να βάλει το χέρι του.

Αλήθεια, πως θα καταφέρουμε να βγαλουμε τον επόμενο χειμώνα ; 
Ειλικρινά, είμαι πολύ περίεργος... (χαχαχα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου