Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ  ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ 
ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΎΕΤΕ???
Το αίσχος του «πόθεν έσχες» των πολιτικών 
 Οι δηλώσεις περί «πόθεν έσχες» των βουλευτών, για το 2006, που παρέδωσε χθες στους πολιτικούς συντάκτες ο αρμόδιος Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Τραγάκης, επιβεβαιώνουν με το παραπάνω την κρατούσα καθολική πεποίθηση, ότι η πολιτική αποτελεί πηγή πλουτισμού.
Σε μια εποχή, όπου τα εισοδήματα των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αγροτών και των επαγγελματοβιοτεχνών συρρικνώνονται, εκείνα των βουλευτών αυξάνονται προκλητικά. Είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς, ότι

αυτά προέρχονται από τη βουλευτική αποζημίωση, η οποία, σύμφωνα με δικούς τους ισχυρισμούς, δεν επαρκεί για αξιοπρεπή διαβίωση που επιβάλλει το αξίωμα του βουλευτή. Τη στιγμή μάλιστα που ισχύει το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους βουλευτές, η απόκτηση περιουσίας κατά τη διάρκεια της βουλευτικής θητείας, παραπέμπει σε άνομες συναλλαγές.
Βέβαια δεν είναι σωστό να τους βάζει κανείς όλους στο ίδιο τσουβάλι, γιατί δεν είναι όλοι οι πολιτικοί διεφθαρμένοι και ιδιοτελείς. Είναι όμως αρκετοί οι επιλήσμονες της αποστολής τους που ενισχύουν την - ούτως ή άλλως- εικόνα απαξίωσης που έχει η κοινή γνώμη για τον πολιτικό κόσμο. Και δεν κάνουν τίποτα για να ανατρέψουν αυτή την εικόνα της απαξίωσης της πολιτικής.

Ο νόμος περί «πόθεν έσχες», όπως ισχύει σήμερα, αποτελεί περιφρόνηση προς τον Έλληνα πολίτη και εκθέτει τους έντιμους και ευσυνείδητους πολιτικούς.
Είναι υποχρέωση των έντιμων βουλευτών όλων των κομμάτων, που ευτυχώς υπάρχουν ακόμη, να πάρουν την πρωτοβουλία κατάθεσης σχεδίου τροποποίησης του ισχύοντος νόμου, που θα υποχρεώνει τους υποκείμενους στις διατάξεις του πολιτικούς και μέλη των οικογενειών τους, να δηλώνουν, όχι μόνο τι κατέχουν, αλλά κυρίως πώς τα απέκτησαν. Ο νόμος θα πρέπει επίσης να προβλέπει, ότι οι δηλώσεις τους θα πρέπει να είναι προσβάσιμοι σε οποιοδήποτε πολίτη το ζητήσει..
Μόνο με πρωτοβουλίες αυτού του είδους, μπορεί να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου. Όλα τα άλλα, περί προσωπικών δεδομένων κλπ. Είναι φθηνές και γελοίες υπεκφυγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου