Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πακέτο-γίγας !!!

Για Ισπανία, Ελλάδα, και Κύπρο

Το πρωτοσέλιδο της γερμανικής έκδοσης των Financial Times 
τη Δευτέρα- έκανε λόγο για σχέδια της ΕΕ για ένα «πακέτο διάσωσης XXL» σημειώνοντας στον υπότιτλο ότι η ευρωζώνη θα μπορούσε να αποφασίσει νέα βοήθεια για την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο μαζί.

Το ρεπορτάζ της FTD τονίζει: «Η ευρωζώνη προετοιμάζεται για ένα εκτεταμένο πακέτο για τη διάσωση της ευρωζώνης το αργότερο το Νοέμβριο. Αλλαγές στο πρόγραμμα για την Ελλάδα, το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα για
την Κύπρο και ένα δεύτερο αίτημα βοήθειας της Ισπανίας θα μπορούσαν να αποφασιστούν μαζί και να υποβληθούν στα κοινοβούλια», λένε πληροφορίες των FTD από κύκλους της ευρωζώνης.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας, «κυρίως στο γερμανικό κοινοβούλιο εντοπίζονται ισχυρές αντιστάσεις στα νέα βοήθειας για την Ελλάδα».

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, ένα τέτοιο πακέτο θα παρουσιαζόταν ως εκτεταμένη λύση που θα δώσει αποφασιστική ώθηση στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους.

Ειδικά για την Ελλάδα, η εφημερίδα παρατηρεί ότι «το να αφήσουν τη διάσωση της χώρας να αποτύχει, εμφανώς δεν αποτελεί πλέον επιλογή.

Μία μέρα μετά τη συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Ολάντ στο Λούντβιχσμπουργκ, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε: Η απάντηση δεν είναι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, μπορούμε να της δώσουμε περισσότερο χρόνο.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν το αποκλείει, αλλά θέλει αρχικά να περιμένει.

Το ερώτημα για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης ή ένα μερικό κούρεμα χρέους δεν τίθεται, σημειώνουν οι FTD.

Πηγή: Deutsche Welle Greek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου