Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Συνέδριο "εδώ" !

Συνέδριο "εκεί"- Που είναι το Συνέδριο?

 

Από τις κορυφαίες στιγμές υποκρισίας των πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, 
 μπορεί να θεωρηθεί η επόμενη μέρα της παραίτησης Παπανδρέου από την κυβέρνηση, με το ενδιαφέρον τους για εκλογή νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ προβάλλοντας το καταστατικό. Λέγαν τότε, πολλοί από αυτούς, στελέχη της σημερινής ηγεσίας, ότι "έληξε η θητεία του Προέδρου και πρέπει να πάμε σε συνέδριο".
Σε λίγες μέρες κλείνουμε ένα χρόνο από τότε που όλοι αυτοί, σχετικοί και άσχετοι με το κόμμα, έσχιζαν τα ιμάτια τους για την τήρηση του καταστατικού. Μπαίνουμε μάλιστα στον 7ο μήνα από την ανάληψη της Προεδρίας από τον Ευαγγέλη Βενιζέλο, με την ηγεσία να μην μπορεί μέσα σ αυτούς τους 7 μήνες να καταλήξει αν εχει όργανα ή τα έχει καταργήσει, αν θα εγγραφούν τα παλιά μέλη ή όχι.

Και το συνέδριο από τις 3η Σεπτέμβρη πήγε στον Οκτώβριο, τώρα μιλήσαμε για Νοέμβριο – Δεκέμβριο δηλαδή πάει ολοταχώς για το 2013. Και αναρωτιόμαστε ένα κόμμα του 13% έχει την πολυτέλεια να μην έχει όργανα ;

Είναι γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ περνά τη δυσκολότερη περίοδο από την ίδρυση και την καταξίωσή του στο πολιτικό στερέωμα της χώρας. Βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και προσπάθησε με κάθε τρόπο να κρατήσει τη χώρα όρθια και μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Συγκρούστηκε με την αδιαλλαξία και τις αγκυλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών και με τα κάθε είδους συμφέροντα, που απομυζούσαν τη χώρα στο εσωτερικό. Έγιναν λάθη και παραλείψεις, ο λαός όμως παρασυρμένος και από τη δημαγωγία των κομμάτων της αντιπολίτευσης αποφάσισε ότι έπρεπε να το «τιμωρήσει».

Η δαιμονοποίηση της διετίας και η ρίψη όλων των ευθυνών στον πρώην πρωθυπουργό, τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν αποτέλεσε τελικά πειστικό άλλοθι, πολύ περισσότερο σήμερα που πολλές από τις επιλογές του δικαιώνονται. Τα λεγόμενα «πρωτοκλασσάτα» στελέχη ψάχνουν νέες «πλατφόρμες» ιδεολογικές και ονειρεύονται νέα σχήματα. Η σύγχυση, η αδυναμία χάραξης και τήρησης μιας σαφούς ιδεολογικής και πολιτικής γραμμής απέναντι στη κυβέρνηση που στηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί αντιδράσεις στο εσωτερικό, σε στελέχη και μέλη.

Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ οφείλει να λειτουργήσει συλλογικά με ανοιχτές διαδικασίες, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Σαν ένα σύγχρονο κόμμα, να αξιοποιήσει τις οργανώσεις του.
Η αλήθεια είναι ότι το συρρικνωμένο ποσοστό του κόμματος διασφαλίζει σε ένα μεγάλο ποσοστό ότι τα στελέχη και τα μέλη που απέμειναν αποτελούν το ¨σκληρό πυρήνα « του κόμματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια των ομαδοποιήσεων σε δικούς μας και μη. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη την εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ. Άλλο 43% και άλλο 13%.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να ορθοποδήσει παίρνοντας δύναμη από αυτό τον κόσμο του. Διαφορετικά, δεν μπορεί να σωθεί ούτε με τη συνεργασία με ΔΗΜΑΡ, ούτε βαφτίζοντας "ανασύσταση" το ξαναμοίρασμα της τράπουλας με τους "αρεστούς"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου