Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Εννέα Μητροπολίτες

Κατά της Χρυσής Αυγής ?

 

Κατά της Χρυσής Αυγής τάσσονται εννέα Μητροπολίτες, σύμφωνα με το «Βήμα», όπου υπογραμμίζουν ότι ο ρατσισμός και η βία δεν είναι συμβατά με την πίστη στο Χριστό.

Πρόκειται για τους μητροπολίτες Σιατίστης, Κορίνθου, Θεσσαλονίκης, Δημητριάδος, Δωδώνης, Ναυπάκτου, Φθιώτιδος, Χαλκίδας και Μεσσηνίας.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος δηλώνει πως «η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι εναντίον των μεταναστών και των ξένων», ενώ ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος σημειώνει ότι δε δέχεται «τις βάναυσες συμπεριφορές απέναντι στους μετανάστες» και υπογραμμίζει πως όταν κάποιοι ακραίοι τον ρώτησαν γιατί ταΐζει τους μετανάστες, τους απάντησε ότι «είναι εντολή του Ευαγγελίου».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος αναφέρει πως «ο Χριστός δεν διαχώριζε ανάλογα με το χρώμα, το φύλο, την εθνικότητα ή την θρησκεία», ενώ ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος υπογραμμίζει ότι «δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε στους ξένους σαν είναι κτήνη. Άνθρωποι είναι ανεξάρτητα των πιστεύω τους».

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος δηλώνει πως «η Εκκλησία είναι κατά του ρατσισμού και της βίας», ενώ και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος σημειώνει πως «όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια μας».

«Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού» δηλώνει ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος, ενώ ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος σε συνέντευξή του στο «Έθνος» αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να συνδυάζουν τη βία με το Σταυρό;

Στην αντίπερα όχθη, ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος ο οποίος δήλωσε πως η Χρυσή Αυγή είναι μία «γλυκιά ελπίδα» και εξαπέλυσε ένα δριμύ κατηγορώ κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε δηλώσει ότι "η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες", καταδικάζοντας παράλληλα κάθε μορφή βίας και ρατσισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου