Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ !!

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 

ΤΗΣ ΝΔ. 

ΜΑΥΡΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΕΞΠΕΡ ΣΕ ΑΥΤΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ?

Στις 21-22 Οκτωβρίου 1992, μετά τη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, παραιτήθηκε από βουλευτής και αντικαταστάθηκε από τον πρώτο αναπληρωματικό βουλευτή Μεσσηνίας Π. Φωτέα.

Στις 30 Ιουνίου 1993, ίδρυσε το νέο πολιτικό φορέα ''Πολιτική Ανοιξη'' (ΠΟΛΑΝ), ο οποίος σύμφωνα με τη διακήρυξή του εξέφραζε την "υπέρβαση του διπολισμού στην πολιτική ζωή της χώρας και άνοιγε μια νέα σελίδα στην αξιοποίηση των δυνάμεων του ελληνικού έθνους πέρα από τεχνητά ιδεολογικά σύνορα".

Το Σεπτέμβριο του 1993, προέτρεψε τους προσκείμενους σε αυτόν βουλευτές της ΝΔ να ανεξαρτητοποιηθούν, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τη διεξαγωγή εκλογών. Σε αυτές τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 10 Οκτωβρίου 1993, πήρε μέρος ως αρχηγός της ΠΟΛΑΝ η οποία συγκέντρωσε 4,88% και εξέλεξε 10 βουλευτές.
Στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 1996, πήρε μέρος για δεύτερη φορά ως αρχηγός της ΠΟΛΑΝ, αλλά το κόμμα του δεν συγκέντρωσε το απαραίτητο όριο 3% και έμεινε εκτός Κοινοβουλίου.
Την 1η Ιουνίου 1997, στο 1ο συνέδριο της ΠΟΛΑΝ, επανεξελέγη δια βοής πρόεδρος του κόμματος.
Τον Ιανουάριο του 1998, ως αρχηγός της Πολιτικής Ανοιξης, υπήρξε συνιδρυτής του ευρωπαϊκού κόμματος ''Ενωση για την Ευρώπη'' μαζί με τους αρχηγούς άλλων τεσσάρων ευρωπαϊκών κομματων (Φιλίπ Σενγκέν-Γαλλικό Γκολικό Κόμμα, Σίλβιο Μπερλουσκόνι-Φόρτσα Ιτάλια, Μπέρτι Αχέρν-Fianna Fail, Μανουέλ Μοντέιρο-Πορτογαλικό Λαϊκό Κόμμα).
Στις 18 Φεβρουαρίου 2000, ανακοίνωσε ότι η ''Πολιτική 'Ανοιξη'' θα απόσχει από τις εκλογές της 9ης Απριλίου του 2000, αλλά θα συνέχιζε να υπάρχει και να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου.
Στις εκλογές του Μαρτίου του 2004 με δήλωσή του υποστήριξε την ψήφο στη ΝΔ και στις 13 Μαϊου του ιδίου χρόνου, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας της Πολιτικής 'Ανοιξης.
Λίγες ημέρες αργότερα, επανεντάχθηκε στη ΝΔ και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, εξελέγη για πρώτη φορά ευρωβουλευτής.
Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου των Προϋπολογισμών και της Επιτροπής Προϋπολογισμών, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων και μέλος της Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας.

Από: makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου