Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Αναζητείται

  ο Βαξεβάνης για τη "λίστα Λαγκάρντ"


Ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης 
αναζητείται από την αστυνομία για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για τη δημοσίευση της "λίστας Λαγκάρντ" στο περιοδικό του.
Ο Κ. Βαξεβάνης αναζητείται μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, η οποία κινήθηκε αυτεπάγγελτα για την υπόθεση.
Με έκτακτη έκδοση, το περιοδικό Hot Doc

δημοσίευσε μία λίστα με 2.059 ονόματα ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC, στην Ελβετία. Πολλά ειδησεογραφικά sites έσπευσαν να αναπαράγουν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως από το περιοδικό, ωστόσο διατυπώνονται αμφιβολίες για τη γνησιότητα της εν λόγω λίστας.
Για προκλητική δίωξη κάνει λόγο ο Κ. Βαξεβάνης.  "Βράδυ δεν καταζητούν ούτε εγκληματίες. Αναζητούν εμένα. Είναι έξω απ το σπίτι, το γραφείο του Hot Doc, ακόμα και φιλικά σπίτια", αναφέρει στο twitter.

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική η δίωξη

Για προκλητική και απαράδεκτη πολιτική δίωξη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ: "Δυστυχώς η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν".

Σε ανάρτηση του στο facebook, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρει: "Αυτόφωρο για την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ. Βραδυπορία και απραξία γι αυτούς που τη συγκάλυπταν επί 2 χρόνια! Και ούτε ευρώ στο δημόσιο ταμείο", σχολίασε.

Π. Καμμένος

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, o πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος, τονίζει: "Ο Παπακωνσταντίνου που «έχασε» την λίστα και έφυγε ελεύθερος συνοδεία φρουράς από την Βουλή, ο Βαξεβάνης δημοσίευσε ονόματα και διώκεται".

ΕΣΗΕΑ

Σε παρέμβαση προχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Δ. Τρίμης.
"Εκτιμώ ως απόλυτα υποκριτική τη σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κατά της δημοσιογραφικής έρευνας, όταν έρχονται στην δημοσιότητα εκείνα τα στοιχεία που υποτίθεται ότι ψάχνει επί μήνες τόσο η Δικαιοσύνη, όσο και ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος αλληλοκατηγορείται ότι δεν βρίσκει. Η δημοσιότητα και η διαφάνεια είναι η ψυχή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης".


Από:Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου