Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Στη φτωχή Γερμανία κλείνει εφημερίδα

Στην πλούσια Ελλάδα ανοίγουν πολλές 


Διαβάζουμε στο in.gr: «Δεν κατάφεραν τελικά να αποφύγουν το χειρότερο οι γερμανικοί Financial Times (FTD), καθώς η εταιρεία που τους εκδίδει αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία τους μετά από συσσώρευση ζημιών εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με το Reuters, περίπου 330 εργαζόμενοι θα απολυθούν.».
Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν στη Γερμανία που περνάει μια μεγάλη κρίση και πρέπει να δείξουμε κατανόηση και να συμπαρασταθούμε στους πολίτες της.
Από την άλλη, στην Ελλάδα το επενδυτικό κλίμα είναι καλοκαιρινό και εφημερίδες ανοίγουν η μία πίσω από την άλλη.

Τον τελευταίο καιρό έχει κυκλοφορήσει η εφημερίδα «6 μέρες» του Αντώνη Δελατόλλα, η «Εφημερίδα των Συντακτών», η «News» και τα «Παραπολιτικά».

Επίσης, σύμφωνα με το mediablog.gr, η επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας» και της «Απογευματινής» είναι στα σκαριά.

Εύστοχα ως συνήθως, γράφει σε άρθρο του ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος:
«Την ίδια ώρα που ο Guardian έχει αρχίσει να συζητάει το ενδεχόμενο της κατάργησης της έντυπης έκδοσής του, ενώ η El Pais απολύει κόσμο, την ώρα που για πρώτη φορά στα χρονικά η Google μόνη της βγάζει από διαφημίσεις περισσότερα λεφτά από ολόκληρη τη βιομηχανία χάρτινων media στις ΗΠΑ, άνεργοι Έλληνες δημοσιογράφοι αφιερώνουν την ενεργητικότητά τους και την πείρα τους για να (ξανα)χτίσουν ένα μέσο που εξαφανίζεται.»

Και κάπου εδώ αναρωτιέσαι: σε τι ελπίζουν αυτοί οι άνθρωποι; Ότι θα αρχίσει πάλι ο κόσμος να αγοράζει εφημερίδες ή μήπως σε κρατικές διαφημίσεις και άνοιγμα της στρόφιγγας όπως έγινε με το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης;

Απάντηση δεν έχουμε αυτή τη στιγμή αλλά αν ετοιμάζουν νέο φαγοπότι θα το μάθουμε. Άλλωστε, «ο βήχας και τα λεφτά δεν κρύβονται».

(Στη φωτογραφία, ένα παιδάκι που λειτουργεί σαν δορυφορικό ίντερνετ: φέρνει τα νέα στο σπίτι μας χωρίς καλωδιώσεις.)

Από:Αντιρρησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου