Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Σαν να το παρατραβάνε ???

Ναυάγιο μετά από ολονύχτιο θρίλερ: 


Σε νέα συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα (26/11) αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους Ευρωζώνη και ΔΝΤ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς στη μαραθώνια συνεδρίαση της Τρίτης (περίπου 12 ώρες) δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει συμφωνία σε ένα μείγμα μέτρων που τέθηκαν στο τραπέζι.
Εξαιρετικά δυσάρεστη είναι η εξέλιξη ότι οι υπουργοί Οικονομικών δεν έλαβαν καμία απόφαση για τη δόση προς τη χώρα μας, ούτε καν για ένα χρονοδιάγραμμα.

Στο ανακοινωθέν της Συνόδου, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προχωρά σε ιδιαίτερη μνεία για τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών και των πολιτών της χώρας, ενώ σημειώνεται ότι η συνεδρίαση διεκόπη προκειμένου να υπάρξει "τεχνική εξέταση ορισμένων στοιχείων του πακέτου".

Ο κ. Γιούνκερ, ερωτηθείς αν είναι απογοητευμένος που δεν επετεύχθη συμφωνία, απάντησε με αυστηρό ύφος: "Στην Ευρώπη δεν έχω πια αυταπάτες".

Όπως εξήγησε, δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία γιατί η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία δεν κατάφεραν να βρουν μια συμβιβαστική λύση με το ΔΝΤ, σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Όπως είπε, απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα που αφορούν στη βιωσιμότητα και τη χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν στην επόμενη συνεδρίαση.
Σημείωσε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα από την πλευρά της, έχει κάνει αυτό που έπρεπε.

Σε ερώτηση αν κατά την εκτίμησή του θα υπάρξει συμφωνία στις 26 Νοεμβρίου, απάντησε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί σήμερα και επομένως θεωρεί ότι μπορεί να επιτευχθεί και τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου