Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η Φρίκη ?

Του πολέμου στη Γάζα..

Πέμπτη ημέρα εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας,  
με τις ισραηλινές δυνάμεις να σφυροκοπούν δεκάδες στόχους, μεταξύ των οποίων τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Κουντς, τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι δημοσιογράφους.
Εν τω μεταξύ, εννέα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων επτά μέλη μιας οικογένειας, αναμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή που έπληξε ένα σπίτι στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στη Γάζα.

Η επίθεση αυτή ανεβάζει πλέον σε 61 τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων στη Γάζα από την αρχή του ισραηλινού βομβαρδισμού.
Το Ισραήλ είναι έτοιμο να εξετάσει εκεχειρία

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας εκεχειρίας με την προϋπόθεση όμως ότι όλες οι παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες στη Γάζα θα σταματήσουν τα πυρά τους.
"Η δική μας μοναδική προϋπόθεση για μια εκεχειρία, είναι ότι όλες οι τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στη Γάζα θα προβούν σε πλήρη κατάπαυση του πυρός", δήλωσε ο Λίμπερμαν πριν από τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ.
Οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό των συγκρούσεων συνεχίζονται με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών να επισκέπτεται εσπευσμένα την Ιερουσαλήμ, τη Ραμάλα και το Τελ Αβίβ για να συναντηθεί με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αξιωματούχους.
Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες χαιρέτισε τις "προσπάθειες" του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι "να επιτύχει μια κατάπαυση του πυρός", κατηγόρησε όμως τη Χαμάς ότι έως τώρα έχει απορρίψει την πρότασή του, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News
"Εκτιμούμε τις προσπάθειες του προέδρου της Αιγύπτου να επιτύχει μια κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η Χαμάς έχει απορρίψει την πρόταση του Αιγύπτιου πρόεδρου", δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού κράτους, διαβαβαιώνοντας ότι ο στόχος της χώρας του είναι η "ειρήνη".
Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε έτοιμος να «επεκτείνει σημαντικά» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. «Ο στρατός είναι έτοιμος να επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση. Οι στρατιώτες είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» είπε κατά την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου.
Η δήλωση του Νετανιάχου διατυπώθηκε μετά την αναχαίτιση και καταστροφή παλαιστινιακής ρουκέτας πάνω από το Τελ Αβίβ. Λίγο νωρίτερα το δεύτερο κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης είχε μεταδώσει ότι δύο ρουκέτες αναχαιτίστηκαν πάνω από το Τελ Αβίβ, κι ενώ οι σειρήνες ηχούσαν στην πόλη προκαλώντας πανικό.

Επίθεση σε τηλεοπτικό σταθμό


Το πρωί της Κυριακής αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου
Αλ-Κουντς, στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα έξι δημοσιογράφοι να τραυματιστούν -ο ένας σοβαρά. Λίγο αργότερα δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε άλλες αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Τουλάχιστον έξι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Κουντς που βρίσκονται στη συνοικία Ριμάλ» δήλωσε ο Ασράφ αλ-Κούντρα, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας της Γάζας.


Εξάλλου, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο "Russia Today" αναφέρει την Κυριακή σε ανακοίνωσή του ότι τα γραφεία του αραβόφωνου τμηματός του στη Γάζα
καταστράφηκαν στη διάρκεια της νύχτας από ισραηλινή επίθεση, η οποία δεν προκάλεσε τον τραυματισμό κανενός από την ομάδα των εργαζομένων εκεί.

Σκοτώθηκαν μικρά παιδιά


Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν
δύο ρουκέτες εναντίον του Τελ Αβίβ την Κυριακή, οι οποίες αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Ένοπλοι της Χαμάς στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν δύο ιρανικές ρουκέτες τύπου Fajr-5 εναντίον της εμπορικής πρωτεύουσας του Ισραήλ.


Εξάλλου ένα παιδάκι
18 μηνών σκοτώθηκε και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, ηλικίας 4 και 5 ετών, τραυματίστηκαν βαριά σε νέα ισραηλινή επιδρομή το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ο Αντχάμ Αμπου Σαλμίγια, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της Χαμάς.

Ένα
τρίχρονο αγοράκι και η μόλις ενός έτους αδελφή του σκοτώθηκαν τη νύχτα σε αεροπορικές επιδρομές και 17 τραυματίστηκαν, είπε ο Ασράφ αλ-Κούντρα, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας στη Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου