Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Απειλεί ??

Με απολύσεις η κυβέρνηση τους απεργούς !

Τελεσίγραφο στους απεργούς να επιστρέψουν στις εργασίες τους ως αύριο απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:
 «Η ταλαιπωρία των πολιτών και η αναστάτωση της οικονομικής ζωής της πρωτεύουσας δεν μπορεί να συνεχιστούν. Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ομαλότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.
«Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης καλούνται να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις για να αποκατασταθεί η νομιμότητα», πρόσθεσε και κατέληξε στη δήλωσή του:
«Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου».
Παρέμβαση της Δικαιοσύνης
Αντιμέτωποι με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες είναι οι εργαζόμενοι -απεργοί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια μετά την εντολή που έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, για  προκαταρκτική εξέταση.
Η διερεύνηση τυχόν διάπραξης αδικημάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, καθώς οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προκαλέσει χάος στους δρόμους.
Στο πλαίσιο της έρευνας  θα κληθούν άμεσα να εξεταστούν ως μάρτυρες μέλη της διοίκησης των εταιρών συγκοινωνιών. Στη δικογραφία η κ.Φάκου έχει συνενώσει :
-Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απεργούς που ενώ πληρώνονταν την ημέρα της απεργίας αφού , σύμφωνα με καταγγελίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, δήλωσαν ομαδικά ρεπό ή αναρρωτικές άδειες.
-Τις δύο δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών  και έχουν κρίνει τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες.
Τι απαντούν οι εργαζόμενοι
«Με απειλές δεν λύνονται τα προβλήματα» απάντησαν οι απεργοί. «Απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Έχουμε υποστεί μείωση προσωπικού από μετατάξεις και απολύσεις, μας έχουν εξαθλιώσει οικονομικά και εργασιακά, τώρα μας απειλούν και με απολύσεις», δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Λειτουργίας στο Μετρό), Αντώνης Σταματόπουλος.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Βασίλης Σταθούσης, κατήγγειλε μεθοδεύσεις για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των ελευθέρων διαπραγματεύσεων.
Οι εργαζόμενοι νωρίτερα είχαν αναφερθεί στο ενδεχόμενο επίταξής τους, λέγοντας πως θα απαντήσουν «με πόλεμο στον πόλεμο της κυβέρνησης». Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ, Χρήστος Κούκης, διευκρίνισε πως «θα έχουμε μπλακ αόυτ στις συγκοινωνίες αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε επίταξη κι αυτό δεν είναι απειλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου