Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Να και «καλές ειδήσεις» !!!

Τα αεροδρόμια χτίζουν γέφυρες

 

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, πάντως, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο Κατάρ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter.gr. Μάλιστα, δεν αποκλείεται από τον κλάδο των αερομεταφορών να προκύψουν «καλές ειδήσεις» το προσεχές διάστημα, στις διμερείς σχέσεις, καθώς η Qatar Airways βλέπει με «καλό μάτι» τη δημιουργία hub (σταθμού) στο «Ελ. Βενιζέλος» για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πτήσεών της. Σημειώνεται ότι από τον Απρίλιο θα ξεκινήσει απευθείας αεροπορική σύνδεση Νέας Υόρκης - Αθήνας.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του «R», αποτελεί το πρώτο βήμα για ενίσχυση της παρουσίας που έχει η αεροπορική εταιρία του Εμιράτου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου αντιμετωπίζει σφοδρό ανταγωνισμό από την Turkish Airlines. Μάλιστα, οι πληροφορίες του «R» αναφέρουν ότι ιδανικά το αεροδρόμιο τη Αθήνας θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική βάση για την Qatar Airways, για να αντισταθμίσει τη δυναμική που έχει το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, αλλά και ο επίσημος αερομεταφορέας της γείοτονος που κατατάσσεται τέταρτος σε δυναμικότητα μεταφοράς στον κόσμο.
Όλα βέβαια εξαρτώνται από την πορεία επέκτασης της σύμβασης και ιδιωτικοποίησης του «Ελ. Βενιζέλος», αλλά και την συνακόλουθη μείωση των τελών στάθμευσης και διέλευσης. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα, λόγω και της πλήρους ιδιωτικοποίησης, αλλά και της πίεσης που έχει ασκηθεί στην Hochtief και την τρόικα, από τους τουριστικούς παράγοντες και τα αρμόδια υπουργεία τουρισμού και ανάπτυξης θα υπάρξει μερική αποκλιμάκωση των τελών. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την προσέλκυση της αεροπορικής εταιρίας του εμιράτου, που ήδη από κοινού με το υπουργείο τουρισμού και την αρμόδια υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη επιδιώκει τον καλύτερο δυνατός συντονισμό των πτήσεων που εκτελεί η Qatar Airways με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών στην Ελλάδα από Κίνα, Αυστραλία και ΗΠΑ.
Σημειώνεται, επίσης, ότι το Εμιράτο έχει εκδηλώσει συγκεκριμένο ενδιαφέρον για ορισμένα από τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδος και τις 48 μαρίνες που είναι προς αποκρατικοποίηση από την ελληνική κυβέρνηση.

πηγή: Reporter.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου