Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ποιοι Απεργούν.....

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


Στην απεργία συμμετέχουν: 
Δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε Εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, πωλητές λαϊκών αγορών, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ναυτεργάτες και οικοδόμοι.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο τομέα, μέτρα στήριξης των ανέργων και ενίσχυσης της απασχόλησης καθώς και την ανάκληση των μέτρων επίταξης προσωπικού και μέσων όπου έχει εφαρμοσθεί.


Συλλαλητήρια

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 στο Πεδίον του Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

Διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ κλειστές θα είναι και οι λαϊκές αγορές.
  Διαβάστε:  

Πως θα κυκλοφορήσουν οι δημόσιες συγκοινωνίες
Μετ΄ εμποδίων θα λειτουργήσουν οι συγκοινωνίες. Χειρόφρενο τραβούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν μόνο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Κανονικά θα λειτουργήσουν Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, στα οποία η επίταξη δεν έχει αρθεί. Από τις 10:00 κλειστοί θα παραμείνουν για λόγους ασφαλείας οι σταθμοί του Μετρό: Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη και Ευαγγελισμός.

Λόγω της απεργίας στον Προαστιακό την Τετάρτη, τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο θα σταματούν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία λόγω απεργίας της ΠΝΟ.

Θα υπάρξουν τροποποιήσεις δρομολογίων και αλλαγές πτήσεων λόγω στάση εργασίας της ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) από τις 06:00 έως 10:00 και 17:00 έως 21:00.

Ειδικότερα, η Olympic Air ακυρώνει 16 πτήσεις και αναπρογραμματίζει 20, ενώ η Aegean αναπρογραμματίζει 4 πτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου