Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα?


"Comunicado de ANTARSYA contra la agresión criminal en Nea Manolada"

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο επιθετικότητα μαφίας που διαπράχθηκαν στη Νέα Μανολάδα ,
από τα τσιράκια των εργοδοτών που πυροβόλησε εν ψυχρώ, με όπλα, σε 300 εποχικούς εργαζόμενους που κατάγονται από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες υποστήριξε «Ψίχουλα οι μισθοί"που τους χρωστάει έξι μήνες ο εργοδότης.
 Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον αυτών των εποχιακών μεταναστών εργαζομένων είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς απροκάλυπτα ρατσιστικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στη Νέα Μανολάδα από τους εργοδότες διαπραγμάτευσης φράουλες. 
Αυτό είναι μια συνέπεια των αυθαίρετων εργοδοτών εφιάλτη που επωφελούνται από την ανοχή και τη συνενοχή της κυβέρνησης (βλ. την πρόσφατη κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας στην περιοχή αυτή).
Είναι το αποτέλεσμα της ευρείας ρατσισμού και της φασιστικής εγκληματικές επιθέσεις κατά των μεταναστών συνοδευτικό μνημόνιο αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση της ΕΕ και του κεφαλαίου. 
Είναι το προϊόν της ναζιστικής πανώλη εξαπλώθηκε από την Χρυσή Αυγή και συμβατό ρελέ της μέσα. Όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ευνοϊκές για να διαιρέσει τους εργαζόμενους στη χώρα και να απαλλάξετε την πολιτική των ΕΕ-ΔΝΤ κυβερνήσεις. Εδώ είναι η αυξανόμενη υπόσχεση του Σαμαρά: οφέλη για τις τράπεζες και το κεφάλαιο - βάφονται τα χρήματα με το αίμα και τον ιδρώτα των Ελλήνων εργαζομένων και μεταναστών κάθε μέρα βυθίζεται βαθύτερα στη φτώχεια και τη μιζέρια. Αυτά τα έγκλημα δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα. Πρέπει να τερματιστεί η ατιμωρησία αυτού γνωστό φορέα των εργαζομένων και τους μπράβους τους και τους μπράβους τους. Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα θα πρέπει να καλωσορίσω στις τάξεις του Μπαγκλαντές εργαζομένων και τυχόν Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων εκμετάλλευσης. Θα πρέπει να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και απαιτούν παραδειγματική τιμωρία των εγκληματιών.Επίσης, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνθρωποι της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού. Κανείς δεν πρέπει να σιωπά ή να είναι ανεκτικός σε αυτή την επιθετικότητα. Είναι ώρα για το εργατικό κίνημα και τη λαϊκή πολιτικές δυνάμεις και τις συλλογικές οργανώσεις να αναλάβουν την πρωτοβουλία για την προστασία της ζωής και της ακεραιότητας των μεταναστών.Αν ορίσουμε ότι η φασιστική γραμμή την οποία μερικοί άνθρωποι δεν αξίζουν να έχουν δικαιώματα, τα θύματα δεν θα είναι μόνο οι μετανάστες αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι φτωχοί. Ο αγώνας για να σπάσει, στην προοπτική της ανατροπής του καπιταλισμού, επίθεση της κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ είναι η μόνη ελπίδα για την καθολική πρόσβαση, Έλληνες και μετανάστες, σε μια ζωή αξίζει να ζει.
Tags: ESPANOL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου