Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Express Ειδήσεις !!!

Ποιος διόρισε τη Μισέλ!
 
«Με πήρε τηλέφωνο ο Πρωθυπουργός και μου ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνω εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ,
 με τη σημείωση ότι οι εντολές του εκτελούνται αμέσως». Αυτά έλεγε η πρώτη γυναίκα εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κυρία Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, νεοεκλεγείσα βουλευτής Ιωαννίνων και γεννηθείσα στη Νέα Υόρκη, σε όσους τη ρωτούσαν πώς και γιατί επελέγη στη νευραλγική αυτή κομματική  θέση.  Να σημειώσω ότι ο τελευταίος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ήταν ο κ. Ι. Μιχελάκης.


***

Εκείνο που έμαθα όμως είναι ότι το Μαξίμου εδώ και καιρό παρακολουθούσε την κυρία Ασημακοπούλου, τη βουλευτή με το ελαφρώς αμερικανικό αξάν, στις δυναμικές παρεμβάσεις που έκανε τόσο στα τηλεοπτικά πάνελ όσο και στη Βουλή και μία φορά μάλιστα είχε έρθει σε σύγκρουση με την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κυρίως στο Μαξίμου εκτίμησαν το γεγονός ότι είχε πολιτικό λόγο, ότι ήταν πάντα διαβασμένη και προέβαλλε με σαφήνεια και χωρίς υπερβολή τις κυβερνητικές θέσεις. Ετσι, μετά το ΠαΣοΚ, που έχει εκπρόσωπο Τύπου επίσης γυναίκα, την κυρία Φώφη Γεννηματά, και η ΝΔ αποκτά γυναίκα εκπρόσωπο. Η πρώτη της δήλωση πάντως έγινε για τη στήλη αυτή: «Αποδέχομαι την ευθύνη με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας της εποχής». Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε...


Η  άγνοια του κ. Κασιδιάρη

«Να συλληφθεί ο Παπανδρέου πάραυτα» φώναξε ο (πολύς) κ. Ηλ. Κασιδιάρης όταν ανακοινώθηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να προσέλθει στην Προκαταρκτική Επιτροπή ούτε τη δεύτερη φορά που τον κάλεσαν. Ο κ. Κασιδιάρης βεβαίως δεν είναι νομικός και πιθανόν να αγνοεί ότι ο κ. Παπανδρέου ως βουλευτής έχει βουλευτική ασυλία και δεν μπορεί να συλληφθεί (εκτός αν διαπράξει αυτόφωρο αδίκημα). Και όμως όφειλε να το γνωρίζει, αφού και του ιδίου η ασυλία ως βουλευτού  είχε αρθεί δύο φορές και, όπως θυμάται το πανελλήνιο, είχε εξαφανιστεί επί τριήμερο όταν έδωσε το τηλεοπτικό χαστούκι στην κυρία Λιάνα Κανέλλη για να γλιτώσει το αυτόφωρο.

***

Και καλά, θα πείτε, ο κ. Κασιδιάρης δεν είναι νομικός. Ο κ. Β. Καπερνάρος, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δεν είναι επιφανής νομικός; Δεν γνώριζε τι ισχύει στην περίπτωση του κ. Παπανδρέου και συμφώνησε και αυτός για τη βίαιη προσαγωγή του στην Προκαταρκτική; Το αίτημα αυτό τελικά δεν πέρασε, αλλά αντί του κ. Παπανδρέου αποφασίστηκε να κληθεί στην Επιτροπή η κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη. «Κάποιος την ανέφερε δυο-τρεις φορές» μου εξήγησαν για την κλήση της πιο πιστής συνεργάτιδας του πρώην πρωθυπουργού.



«Δεν με πήρε τηλέφωνο»

Και μια και μιλάμε για την Προκαταρκτική Επιτροπή και τον κ. Γ. Παπανδρέου, σας αποκαλύπτω τι είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος για το θέμα αυτό στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Γραφείου. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς του πρώην πρωθυπουργού και είπε: «Δεν με πήρε τηλέφωνο. Αν με έπαιρνε, θα τον συμβούλευα να καταθέσει αυτοπροσώπως χωρίς υπόμνημα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια». Και υποστήριξε μάλιστα ότι υπήρξαν «παιχνίδια με τη λίστα πίσω από την πλάτη του».

***

Ηταν λαλίστατος ο κ. Βενιζέλος για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ στην κοινή συνεδρίαση των κομματικών οργάνων του ΠαΣοΚ αφού σε κάποια στιγμή ακούστηκε να λέει: «Στο κάτω-κάτω εγώ αγωνίζομαι να αποκαλυφθεί η αλήθεια χωρίς να έχω πολιτική ευθύνη για την επιλογή των Παπακωνσταντίνου, Διώτη και Μπίκα. Το κάνω για την παράταξη και όχι για μένα». Εν συνεχεία είπε για ορισμένους βουλευτές του, όπως έμαθα, ότι ήταν και αυτοί λαλίστατοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν εκλήθη ο κ. Παπανδρέου, «δεν είδα όμως κανέναν να με υπερασπίζεται όταν έγιναν τα επεισόδια με Κασιδιάρη και Κωνσταντοπούλου στην Προκαταρκτική».


Ευχέλαιο από το Φανάρι
Εφερε μητροπολίτη από το Φανάρι ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Καλαντζής για να... αγιάσει το γραφείο του και να κάνει ευχέλαιο σ' αυτό προτού εγκατασταθεί. Ναι, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος της Βουλής (ο οποίος καταλαμβάνει τη θέση και το γραφείο του αποθανόντος Αθανάσιου Νάκου) ζήτησε από τον Μητροπολίτη Προύσης της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης κ. Ελπιδοφόρο να κάνει ευχέλαιο στο γραφείο του στη Βουλή!

***
Αυτό που έγινε την Τετάρτη το πρωί στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη ήταν πρωτοφανές. Δύο μέχρι πρότινος «εχθροί» στην πατρίδα τους πρόεδροι και οι δύο των δύο οντοτήτων της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης ήρθαν μαζί, με το ίδιο αυτοκίνητο μάλιστα στη Βουλή των Ελλήνων για να συναντηθούν με τον κ. Μεϊμαράκη: «Έχω την τύχη να σας υποδέχομαι ταυτόχρονα κι αυτό εκπέμπει ένα πολύ θετικό και σοβαρό μήνυμα», είπε καλωσορίζοντάς του ο Πρόεδρος της Βουλής.

***
Η κυρία Κατερίνα Παπακώστα γίνεται πρέσβης καλής θελήσεως για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Συναντήθηκε στη Βουλή με την διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων κυρία Virginija Langbakk, η οποία προσκάλεσε την βουλευτή της ΝΔ στις 13 Ιουνίου στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην παρουσίαση του Νέου Σύνθετου Δείκτη για την Ισότητα των Φύλων, για θέματα που αφορούν στην ισότητα, στην εξάλειψη των διακρίσεων, στην απασχόληση, στο trafficking κ.α.

***
Για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης κρούει τον κώδωνα του κοινωνικού κινδύνου για τη Χρυσή Αυγή: «Είναι ένα πολύ κακό σπυρί, δεν είναι αστεία ιστορία», τη χαρακτήρισε σε συνέντευξη τύπου. Σημείωσε μάλιστα ότι εάν δεν αντισταθούμε «θα βρει τρόπο να διεισδύσει στα σχολεία. Τα παιδιά πρέπει να αντιληφθούν τι είναι βία», είπε συγκεκριμένα. Να θυμίσω ότι ο κ. Μτουτάρης ήταν από τους πρώτους που είχε ζητήσει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της που βεβαιώνεται ότι μετέχουν σε έκνομες ενέργειες να συλλαμβάνονται.

***
Το έλεγε ο κ. Χρ. Αηδόνης, εκ των ιδρυτών της νεοσύστατης  «Συμμαχίας για τη Νέα Ελλάδα»  σε συναδέλφους του στη Βουλή: «Είμαστε το μοναδικό κόμμα που δικαίως θα πρέπει να έχουμε το σύνθημα " Εμπρός Αντρέα για μια Ελλάδα νέα». Και τούτο γιατί, όπως εξήγησε, Νέα Ελλάδα είναι η ονομασία του κόμματος και Αντρέας (Λοβέρδος) είναι ο αρχηγός του!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου