Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ?????


Η κυβέρνηση σε κρίση.....



Ο πρωθυπουργός έχει καλέσει τους υπουργούς της Ν.Δ στο Μαξίμου, 
 ενώ συνεδριάζουν οι κοινβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, μετά την εμπλοκή που προέκυψε όταν ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να αντιμετωπίσει θετικά τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ για την ΕΡΤ. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών οδηγήθηκε σε ναυάγιο καθώς η Δημοκρατική Αριστερά επέμεινε στη στην αρχική πρόταση για λειτουργία της ΕΡΤ με όλο της το προσωπικό. 
Ο Φώτης Κουβέλης, πριν τη συνεδρίαση της Κ.Ο, δήλωσε τα εξής:

«Δεν προέκυψε ο κοινός πολιτικός τόπος αναφορικά με το ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, της ΕΡΤ. Επανάφερα την πρόταση για αναδιοργάνωση με την ΕΡΤ σε κίνηση και με παρόντες όλους τους εργαζομένους. Να γίνει η αναδιοργάνωση σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου ο φορέας να είναι αποτελεσματικός και ανεξάρτητος. Το μαύρο ήταν συγκεκριμένη επιλογή, όπως και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων. Για μας είναι ζήτημα δημοκρατικής νομικότητας και είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ δεν εφαρμόστηκε. Δεν επήλθε συμφωνία. Επέμενα. Και θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να προσέλθει σε αυτή τη λύση. Η αποδοχή της πρότασης σε τίποτα δεν θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων, την αναδιοργάνωση του φορέα. Η ΔΗΜΑΡ δεν εγκαταλείπει και δεν απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική της πολιτική και την αναζήτηση των λύσεων μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, παρά την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ, την οποία και εγνώριζε. Όμως προχώρησε και μάλιστα ερήμην τεσσάρων υπουργών. Αυτό μαρτυρά συγκεκριμένη πολιτική επιλογή, μια επιλογή άρνησης συνλειτουργίας των τριών κομμάτων στο πλαίσιο της κυβέρνησης. Επιμένουμε σε αυτή τη θέση, δεν είναι δική μας ευθύνη ότι δεν βρέθηκε ο κοινός τόπος. Η πρόταση που κάναμε αποτελούσε κοινή βάση για να προσέλθει η Ν.Δ.»
Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο κ. Κουβέλης υπαναχώρησε από την αρχική προσέγγιση που σημειώθηκε την Τετάρτη και προσήρθε στη σύσκεψη ζητώντας να υιοθετηθεί η πρόταση της ΔΗΜΑΡ, μη αποδεχόμενος άλλες λύσεις.

Πηγή::protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου