Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή.

Το νομοσχέδιο για την τουριστική επιχειρηματικότητα.

Ορισμένες από τις πιο σημαντικές βελτιωτικές προτάσεις που κατέθεσε η Αντζελα Γκερέκου και έγιναν αποδεκτές με τη μορφή υπουργικών τροπολογιών.
Ένταξη των σχολαζόντων ξενοδοχείων εντός σχεδίου πόλης και των ξενοδοχείων τριών αστέρων στο πλαίσιο των ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας.
Ππρόβλεψη «ασφαλιστικών δικλείδων» απέναντι σε μια ενδεχόμενη προσχηματική κατασκευή γηπέδων γκολφ με απώτερο σκοπό την υπερδόμηση τουριστικών κατοικιών σε ένα Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα,
Εξειδίκευση των αρμοδιοτήτων της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων ώστε να περιλαμβάνουν μόνο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας άνω των 300 κλινών.
Υπαγωγή στον ΕΟΤτων τουριστικών εντεταλμένων που θα υπηρετήσουν σε χώρες όπου δεν υπάρχει γραφείο του ΕΟΤ.
Η επέκταση της δυνατότητας λειτουργικής ενοποίησης ξενοδοχείων και ώστε να συμπεριλάβει και τα ενοικιαζόμενα της ίδιας κατηγορίας
Μεταβατική διάταξη για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα, η διαδικασία αδειοδότησης των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη
Αλλαγή του τρόπου καθορισμού του ανταλλάγματος για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού από τους δήμους σε ξενοδοχεία, από το 1/5 της κατώτερης τιμής δίκλινου δωματίου επί τον αριθμό των κλινών, στο 1/4 της μέσης τιμής δίκλινου δωματίου (επί τον αριθμό των κλινών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου