Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Βόμβες Καμμένου χθες στη Βουλή???

  «Ο Καραμανλής εξαπάτησε τον ελληνικό λαό με τα στατιστικά στοιχεία!»

Απίστευτες σκηνές χθες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όταν το δημιούργημα της ΝΔ και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, πιστεύοντας ότι θα στριμώξει τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με το ποια στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας ήταν αληθινά, αυτά επί κυβέρνησης Καραμανλή ή αυτά που αποκαλύφθηκαν μετά, άρχισε να ουρλιάζει προς τον κ. Στουρνάρα για το έλλειμμα του 2009
«Ποιος έχει δίκιο; Ο Παυλόπουλος και ο Καραμανλής ή ο Γεωργίου;
(σ.σ. ο σημερινός πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που αποτύπωσε το 2010 για πρώτη φορά χωρίς αστερίσκους το πραγματικό έλλειμμα της Ελλάδας, πάνω από 15%)
Αμέσως ο Στουρνάρας απαντάει «Ο Γεωργίου!»
Και ξανά: «Ο Γεωργίου!»
Και μετά: «Σήμερα είναι τα πραγματικά! Αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία!»
Σε παραλήρημα από τις απαντήσεις Στουρνάρα ο Καμμένος άρχισε να κραυγάζει, για πρώτη φορά, με το στόμα του μία αλήθεια – χωρίς βέβαια να το συνειδητοποιεί: «Άρα ο Καραμανλής έχει άδικο! Ο Καραμανλής εξαπάτησε τον ελληνικό λαό! Άρα τα στοιχεία που έδωσε ο Καραμανλής ήταν πλαστά!»
Δείτε εδώ το ανεπανάληπτο βίντεο:

Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Καμμένος δεν είχε ρωτήσει τους συναδέλφους του στη Ν.Δ. για το έλλειμμα του 2009. Γιατί ξέσπασε στον Στουρνάρα; Αφού όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. το ίδιο με τον Στουρνάρα θα του απαντούσαν: το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6%, όπως λέει η Ελληνική Στατιστική Αρχή επί Γεωργίου, όπως λέει η Eurostat, όπως λένε πλέον οι πάντες που έχουν σώας τας φρένας.
Και θα του απαντούσαν το ίδιο όλοι, ανεξαιρέτως, αφού όλοι, ανεξαιρέτως, μην το ξεχνάμε, το έχουν ψηφίσει κιόλας! Πώς; Ψηφίζοντας όλοι μαζί τον προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος στην εισηγητική του έκθεση αναφέρει:
«Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011). Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης».
Τέλος, να υπενθυμίσουμε δύο αποσπάσματα από όσα συγκλονιστικά είπε ο επικεφαλής της Eurostat σε βελγική εφημερίδα πριν δύο μέρες. Αποσπάσματα που τα λένε όλα:
Για την περίοδο 2004-2009: «Κάθε φορά που ζητούσαμε από τις Ελληνικές Αρχές να εξηγήσουν κάποια ακατανόητα ή αμφίβολα στοιχεία, λαμβάναμε την επίσημη απάντηση ότι τα δεδομένα ήταν σωστάΣτην έκθεσή της, το 2010, η Επιτροπή εμφανίσθηκε πολύ αυστηρή. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα είχε εσκεμμένα παραδώσει εσφαλμένα στοιχεία. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο αυτές οι εκφράσεις είναι ασυνήθιστες στο στόμα της Επιτροπής!»
 Για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ: «Θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον παράξενο γεγονός και δύσκολο να το κατανοήσουμε οι εκτός Ελλάδας: για πρώτη φορά, υπάρχει Γενικός Διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο οποίος κάνει τη δουλειά του με μία απλώς τεχνική προσέγγιση – όχι πολιτική και ο οποίος δεν συνδέεται με κανένα κόμμα. Και αυτός ο πρώτος ανεξάρτητος υπεύθυνος κατηγορείται τώρα ότι υπερέβαλε σε ότι αφορά στους αριθμούς. Ενώ οι προκάτοχοί του, οι οποίοι επί χρόνια παρέδιναν λανθασμένα στοιχεία, δεν ενοχλούνται διόλου. Αυτό μοιάζει με την κόλαση του Δάντη».

Πηγή:smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου