Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

40 χρόνια μετά !!

Μεγαλειώδης διαδήλωση για το Πολυτεχνείο 

Συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες 


Τιμώντας τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και με αναφορές στο συσχετισμό με την τρέχουσα πολιτική και οικονομική επικαιρότητα, ολοκληρώθηκε η διαδήλωση σην Αθήνα.
  Ομαλά ολοκληρώθηκε, περίπου στις 8 το βράδυ,  η πορεία για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Από το μεσημέρι χιλιάδες πολιτών βρέθηκαν στους τόπους των προσυγκεντρώσεων, ενώ νωρίς το απόγευμα η κεφαλή της πορείας πέρασε από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Η αστυνομία πραγματοποίησε προληπτικές προσαγωγές σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Σπάνιο περιστατικό ήταν το ξεγύμνωμα δύο Γάλλων πολιτών μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα. Και οι δύο προσήχθησαν. Φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικάτα, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ (τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης η πρώτη δίκη για ακύρωση των απολύσεων), μαζικοί φορείς και αντιστασιακοί, διαδήλωσαν ειρηνικά στους δρόμους της Αθήνας.
 
Επεισόδια έγιναν μετά την πορεία στην περιοχή των Εξαρχείων, μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων. Συνολικά μέχρι το βράδυ της Κυριακής, όσο πρίν την πορεία όσο και μετά το τέλος της έχουν γίνει 149 προσαγωγες και δυο συλλήψεις. 

πηγή:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου